Sportprijzen StadTiel.nl uitgereikt

TIEL Tijdens een gezellige afscheidsavond van het seizoen bij TEC werden twee van de drie prijzen van het klassement 'speler van het jaar' uitgereikt. Alex Monster, contentmanager van Stad Tiel, overhandigde de gouden schoen aan TEC-er Randel Shakison en de bronzen schoen aan doelman Sebastiaan van der Sman, eveneens van TEC. Tom van der Neut van FC Lienden, winnaar van de zilveren schoen, kon helaas niet bij de uitreiking aanwezig zijn.

Monster beklemtoonde het belang van een tweede divisie pagina het gehele seizoen in de Stad Tiel: ,,Het leek ons een goede gedachte om de twee ploegen die zo hoog in de Tweede Divisie spelen intensief te volgen. Mede dankzij onze verslaggevers is dat uitstekend gelukt. Wekelijks hebben we een uitstekende pagina in ons blad kunnen opnemen."

Met een gemiddelde van 7.089 was Shakison de enige speler die gemiddeld boven de zeven uitkwam. Zeker toen hij naar de linker verdedigingspositie werd verplaatst haalde de Amsterdammer hoge cijfers. Jammer genoeg eindigde zijn seizoen in mineur met een liesblessure, die hem aan de kant hield. In totaal speelde hij daardoor 28 van de 34 wedstrijden.

Sebastiaan van der Sman speelde een uitstekend seizoen en was meermalen een doelman die punten pakte voor zijn ploeg. Met een gemiddelde 6.882 eindigde hij als derde. "Een mooie uitdaging om het volgend seizoen nog beter te doen", merkte de keeper op. ,,Ik heb nu eenmaal een hekel aan verliezen en een derde plaats is niet een eerste."

Shakison, dit seizoen debuterend bij TEC en afkomstig van het Amsterdamse AFC, was blij met de waardering. ,,Ik ben hier bij TEC uitstekend opgevangen. Was er meteen op mijn plaats. Maar het moet allemaal nog beter. Ik hoop komend seizoen fit te kunnen beginnen en vooral dat een heel jaar te blijven."

Wim van Baal van de stichting topvoetbal Tiel gaf aan erg blij te zijn geweest met alle aandacht van het BDU-blad. ,,Dat is de beste vorm van PR die je je kunt voorstellen. Wij zijn daarvoor bijzonder erkentelijk."