• Willem van Beekhoff
  • Willem van Beekhoff
  • Willem van Beekhoff
  • Willem van Beekhoff
  • Willem van Beekhoff

Rondom de Heerlijkeid uitdagend evenement

ECK EN WIEL Willem van Beekhoff is in zijn nopjes. Hij zwaait de scepter op de gastvrije en bezienswaardige landgoed Heerlijkheid in Eck en Wiel. Het is er goed vertoeven aan de Veerweg, zaterdag 18 juni zelfs in het bijzonder met het sportieve evenement Rond om de Heerlijkheid.

Van Beekhoff wil met deze run een aantal essentiële begrippen koppelen. Hij vertelt: ,,Gezond, gezellig en geschiedenis staan centraal tijdens deze eerste editie. Ruim 100 hardlopers rennen langs de grenzen van de aloude Heerlijkheid Eck en Wiel, die in 1288 is ontstaan." Met enige trots vertelt hij dat aan het gebeuren bovendien een sympathiek doel ten grondslag ligt. De opbrengst komt namelijk ten goede komt aan het Diabetes Fonds.

Deelnemers kunnen een parcours van 5 of 10 kilometer afleggen. Speciaal voor de kinderen is er een Kids Run. Toeschouwers en supporters worden in de gelegenheid gesteld een wandeling te maken over het ruim twaalf hectare natuurterrein, de wandelpaden van Heerlijkheid Eck en Wiel en het naastgelegen Huis te Wiel. Alle deelnemers en vrijwilligers ontvangen van sponsoren een cadeaubon van tien euro. Deelnemers aan de trajecten van de 5 en 10 kilometer ook nog eens een gratis hardloopshirt ter herinnering. Willem van Beekhoff hierover: ,,Het is allemaal een beetje moeilijk inschatten, maar op is op. Voor de Kids Run is er naast een medaille ook een leuk en gezond cadeau."

Verbinding leggen

Dweilorkest De Eckse Dweilers zorgt meer keren voor een muzikaal intermezzo om zodoende een feestelijk sfeertje te scheppen bij start en finish. Scholieren van meerdere basisscholen uit de omgeving doen actief mee aan de hardloopwedstrijd. Willem is content met deze medewerking. Hij verklapt dat er zelfs plannen in de maak zijn voor een heuse geschiedenisles in de buitenlucht bij Heerlijkheid Eck en Wiel.

Loes en Willem van Beekhoff proberen zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het mooie landgoed aan de Veerweg 5 in Eck en Wiel. Niet alleen om er een gezellige terrasje te pakken of een leuk feest bij te wonen in de proeverij, maar ook om de rust te ervaren en bewust te worden van de rijke geschiedenis die het dorp Eck en Wiel te bieden heeft. Het landgoed is van zonsopgang tot zonsondergang opengesteld voor wandelend publiek en de proeverij van donderdag tot en met zondag open vanaf 10 uur (andere dagen op afspraak).

Naast de jaarlijkse Lentefair op de laatste zaterdag van maart, verbindt de Heerlijkheid Eck en Wiel ook met dit evenement de dorpen door samen met sportvereniging DOS Sportief uit Eck en Wiel en Healthclub Juliën uit Lienden, alsmede vrijwilligers van lokale verenigingen en lokale sponsoren deze evenementen te organiseren. Nu dus de run op zaterdag 18 juni, waaraan deelnemen nog steeds kan door in te schrijven via het formulier op www.heerlijkheideckenwiel.nl

Het programma op 18 juni is als volgt:

Terrein open vanaf 10:00 uur

Warming-up 14:00 uur

Start 10 kilometer 14:30 uur

Start 5 kilometer 14:45 uur

Start Kids Run 16:00 uur

Parkeren gratis.

Info: www.heerlijkheideckenwiel.nl

Bij foto's:

Willem van Beekhoff geeft vast een voorproefje in een sportieve outfit bij het presentatiepaneel van de Heerlijkheid.

Het hoofdgebouw van de uitspanning in Eck en Wiel vormt het centrale punt van de run.

Eck en Wiel begroet de hardlopers feestelijk, namelijk in bloesemtooi.

Het parcours leidt de deelnemers langs prachtige velden en aansprekende begroeiingen.

Deze viervoeter voelt zich thuis bij de Heerlijkheid en tussen de bloemen. Hij roept iedereen op om mee te doen aan het sportieve spektakel.