• Jesse van Baal (l) en Nick Hak (r) ondertekenen contract bij FC Lienden.

    FC Lienden

Regionale talenten tekenen contract bij FC Lienden

LIENDEN FC Lienden heeft twee jeugdige talenten uit Maurik, Nick Hak en Jesse van Baal, vastgelegd voor het komende seizoen. De beide spitsen hebben op 1 juni in de zonovergoten tuin van FC Liendens bestuurslid commerciële zaken Jan Knuivers een tweejarige overeenkomst ondertekend. Beide heren kregen als aandenken een grote taart met hun portret aangeboden. FC Lienden wil hiermee de regionale talenten een podium bieden om op een hoog niveau actief te zijn. De club wil op deze manier ook haar regionale uitstraling verder uitbouwen.

Nick Hak: ,,Ik ben net twintig jaar geworden. Ik ben als klein mannetje hier in het dorp begonnen bij FC Maurik en later nog kort bij fusieclub MEC'07. Daarna heb ik vier jaar in Tiel gespeeld bij Theole. Van daaruit kreeg ik de kans om in de jeugdopleiding van FC Utrecht te komen. Daar heb ik ook vier jaar gespeeld en heel veel geleerd. Het afgelopen seizoen speelde ik bij FC Dordrecht in de Jupiler League. Daar heb ik twaalf duels in de hoofdmacht gespeeld, waarvan één keer als basisspeler. Enige tijd geleden ben ik benaderd door FC Lienden en heb aan de gesprekken een goed gevoel overgehouden. Toen bleek, dat ik bij FC Dordrecht alleen op amateurbasis kon blijven, heb ik voor FC Lienden gekozen. Ik ben spits, maar kan ook hangend op links goed uit de voeten. Ook als nummer 10 kan ik nuttig zijn. Ik ben balvast, kopsterk en heb een goede loopactie in de diepte. Ik ga heel hard knokken om in de basis te komen, ik ben niet bang voor concurrentie. Daar word je alleen maar sterker van. Ik ga hier investeren in mijn toekomst, want ik wil uiteindelijk toch proberen in het betaald voetbal aan de slag te komen. Ik ga binnenkort beginnen met een thuisstudie fitness vak A en B, met als doel om personal trainer te worden. Daarvoor moet ik één dag in de week naar school en verder zelfstudie. Ik heb er alle vertrouwen in, dat het een mooi jaar gaat worden."

Jesse van Baal: ,,Ook ik ben begonnen bij FC Maurik en later MEC'07. Na een half jaartje bij Theole kon ik als 10-jarig jochie naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Die heb ik helemaal doorlopen tot het hoogste jeugdteam. De laatste tien maanden heb ik een zware enkelblessure gehad. Ik zit nu in de laatste fase van het genezingsproces. Ik hoop op tijd klaar te zijn om aan te sluiten bij het begin van de trainingen voor het nieuwe seizoen. Ik ben 19 jaar en een echte spits. Ik heb stages afgewerkt bij NEC en de Graafschap, maar ik was nog niet fit genoeg. Onlangs kwamen er aanbiedingen van TEC en FC Lienden. Bij TEC moest ik gelijk beslissen, dat wilde ik niet. Ik voelde me daar teveel onder druk gezet. Bij FC Lienden vond ik de sfeer een stuk prettiger en heb daarom voor FC Lienden gekozen. Mijn prioriteit is nu eerst fit worden en dan voluit gaan voor een basisplaats. Ik weet, dat ik een zware concurrent aan de ervaren Danny van den Meiracker heb. Voorlopig zie ik hem als leermeester, maar hij gaat het nog lastig krijgen om mij uit de basis te houden. Ik heb een hekel aan de bank, behalve thuis. Ik ben geen fluwelen technicus, maar wel sterk aan de bal en in de zestien. Ik heb een goed schot en ben een goede kopper. Mijn doelstelling is om hier zo goed te presteren, dat ik de kans krijg om door te breken bij een betaalde club. Naast het voetbal ga ik via de VVCS (Vereniging Voor ContractSpelers) een opleiding Sport en Bewegen nivo 3 volgen. Ik wil graag in de sport werkzaam zijn als personal trainer of later voetbaltrainer."