Record deelname bij wedstrijd voor veteranen in Tiel

TIEL In de categorie 50-plussers is de Amsterdammer Tonny Berends (53) eerste geworden bij de zaterdag gehouden veteranen wielerwedstrijden in Tiel. Voor deze categorie kwamen 37 deelnemers uit het hele land. Dat waren er meer dan bij vorige wedstrijden op dit parcours. Hetzelfde gold voor de 60-plussers (27) en de 70 jaar categorie (28). In totaal gingen er 92 van start. De enige Tielenaar, Harold van Rooijen, werd 8ste bij de 50-jarigen. Dat was hij net een paar dagen eerder geworden. Door in de laatste miuten slim te rijden kon hij zich in de sprint bij de eerste tien voegen.

Cindy Koster-Gerritse bij de inschrijving kon weer veel complimenten in ontvangst nemen voor de accommodatie, vooral voor de 1500 meterbaan en het clubhuis.

De rijders die verder bij de eerste tien kwamen waren 2. Bart van Breemen uit Amsterdam, 3. Frank Nijssen uit Haarlem, 4. John van Rullen uit Schijndel, 5. Jeroen Bosman uit Amsterdam, 6. Hans van Eijk uit Nieuw Vennep, 7. Stan Janssen uit Siebengewald, 8. Harold van Rooijen uit Tiel, 9. Michael Ruska uit Volendam en 10. Ralph Greupink uit Zoetermeer. Enkele bijzonderheden/Nummer 2. Van Breemen was geen oudgediende, hij begon pas op 47-jarige leeftijd, daarvoor waren het voor hem sporten als windsurfing. Nummer 9 de 50-jarige Michael Ruska torende boven zijn fiets uit, niet zo vreemd voor de zoon van de ooit legendarische judoka Willem Ruska.

De eerste drie van de 60-jarigen 1. Ron Paffen uit Milsbeek, 2. Martin Pruysers uit Pijnacker en 3. Benno Pauw uit Nieuwegein. De 70-jarigen 1. Harry Kellenaers uit Venray, 2. Piet Gruteka uit Rotterdam, 3. Hans van Bavel uit Sint Anthonis.