• Gemma Jansen
  • Gemma Jansen

Kirsten Weijman aan kop

BUURMALSEN Rijvereniging De Malsnaruiters uit Buurmalsen zette zaterdag een dijk van een samengestelde wedstrijd neer. Ditmaal op een nieuwe locatie: de Stiftse Uiterwaarden van Landgoed Linschoten in Ophemert. De bodem had zich ondanks de overvloedige regenval voorafgaande aan de wedstrijd heel goed gehouden en de ruim honderd deelnemers werden vergast op een stralend zonnetje. Uit deze regio was ook een aantal combinaties succesvol. Zo ging Kirsten Weijman uit Ingen aan de leiding met haar Gingerale in de klasse L. Met een eerste plaats voor haar dressuurproef, een derde plaats in het springparcours en vervolgens een foutloze cross binnen de tijd kon haar de overwinning eigenlijk niet meer ontgaan. In de klasse B-paarden was er een fraaie derde prijs voor Tanya Hekman met de geheel door haarzelf opgeleide Gringo. Vooral in de cross blonk deze zwartbonte ruin uit. Juno de Jong ging aan de leiding in de klasse B-pony's met Jaro. Het heeft een behoorlijke tijd geduurd, voordat Jaro deed wat zijn amazone wilde, maar nu zijn ze een combinatie om rekening mee te houden.


Ook op zaterdag vond een dressuurwedstrijd plaats op het clubterrein van rijvereniging Ons Genoegen in Beesd. In de Z1 was er een tweede prijs en een winstpunt voor Bianca den Hartog met Alexia. De combinatie heeft de laatste tijd al de nodige prijzen gewonnen. Voortvarend op weg naar deze klasse is de Tielse Noortje van Velthoven met haar Gaudi Vita. Zij werd in Beesd een keer eerste in de M2 met een mooie score van 194. In de M1 ging Janique de Ruiter een keer aan kop met haar fijn bewegende Incredible (191.5). Beide amazones krijgen les van de bekende amazone, Jacqueline Wildemans. Op zaterdagavond deed Stefan van der Graaff nog mee aan de finale van de grote menmarathon bij De Voornruiters in De Meern. Met zijn razendsnelle tweespan pony's bleef hij als enige foutloos en mocht hij dan ook als eerste opstellen, een goed begin van het indoorseizoen! Op zondag vond bij manege De Paardesprong weer een Subtop-wedstrijd plaats, vanaf het ZZ-Zwaar tot aan de Grand Prix. Marlou de Ruyter kwam in Neerijnen in de baan met blikvanger Gregwaard. De handige amazone van De Dalhoeve in Ommeren stuurde de expressief bewegende vosruin op aansprekende wijze rond. Dit leverde in de Intermediair I een derde prijs op (63.60) en in de Prix st. Georges een oranje lint (65.07). Rozemarijn Groenenboom verscheen op dezelfde locatie aan de start met haar Goody-Goody RDP. De leerlinge van Karin Retera reed mee in de Young Riders-rubriek. Haar Prix st. Georg-proef leverde een tweede plaats en een winstwaardige score, 64.12 op. Rozemarijn komt uit voor rijvereniging Satana. Hier vond zondag een wedstrijd voor de klassen B tot en met ZZ-Licht plaats. Tamara van der Velden reed een thuiswedstrijd met Infinnity, een eigen fokproduct van de familie. Deze ruin had vanwege zijn leeftijd en formaat wel even tijd nodig om volledig uit te groeien, maar begint nu het werk echt goed aan te pakken. De tweede Z2-proef kostte hem wel meer moeite en dat was in het puntenverschil dan ook duidelijk terug te zien (227/210.5). De jury gaf wel aan dat de combinatie een genot was om naar te kijken. Tamara werd dan ook twee keer eerste in de Z2. Wendy van der Stelt maakte haar debuut in de Z1, nooit eerder reed zij in deze klasse. Voorafgaande aan de wedstrijd twijfelde ze nog of ze als combinatie wel klaar waren voor de overstap van de M2 naar de Z1. Maar Dione gaat binnenkort met zwangerschapsverlof, dus de Roskamamazone wilde toch een poging wagen. Met succes want in de tweede proef werd ze eerste met een score van 204.5. Sabine Post reed twee hele fijne proeven in de L1, soms nam haar Havanna het tempo nog wat over, maar over het algemeen liet deze combinatie een heel mooi beeld zien. De amazone van De Batavieren was weliswaar de enige in haar klasse, maar scoorde maar liefst 212 en 201.5, vijf winstpunten in één wedstrijd dus!

Hippische agenda:  11 oktober: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 12 en 20 oktober: dressuurwedstrijd van PSV de Margrietruiters bij HC De Lingebrug in Zoelen; 13 oktober: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 19 oktober: selectie menwedstrijd District Oost dressuur en vaardigheid bij PSV De Roskam in Kapel-Avezaath, dressuurwedstrijd van LR de Grote Brug bij HC De Lingebrug in Zoelen en RV Tielerwaard-West in Herwijnen; 18 en 19 oktober: Indoormarathon van MV Waal Linge bij De Harten Hoeve in Deil.