Franka Koster vierde van Nederland

Afgelopen zaterdag vond op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo het Nederlands Kampioenschap voor Ponycombinaties plaats. De beste prestatie voor deze regio werd geleverd door Franka Koster. Met de pas vierjarige Gaia Royal Fortuna eindigde zij als vierde in de klasse B met een percentage van 69.39. Dit ondanks de stress vanwege lange files en omleidingen onderweg naar Ermelo en een vergeten ponypaspoort. De handige amazone van LR De Grote Brug rijdt de getalenteerde NRPS-er voor eigenaresse Lilian Kreuger. Het duo heeft al de nodige prijzen gewonnen, waaronder een aantal weken geleden de titel Gelders Kampioen. Volgend weekend treden in Ermelo de beste paardencombinaties uit het hele land aan om de strijd met elkaar aan te gaan om de nationale titels.
Zaterdag organiseerde ook rijvereniging De Margrietruiters een dressuurwedstrijd op het clubterrein in Ommeren. Voor Yvette Verhoef was het een thuiswedstrijd met haar Pedro. In de eerste proef was het oranje lint voor haar, maar miste ze nipt een winstpunt. In de tweede proef was Pedro fijner aan de hulpen en dat resulteerde in een eerste prijs met 192 punten. Op zondag konden de dressuurruiters terecht bij de wedstrijd van manege De Paardesprong. In Neerijnen maakte vooral Rozemarijn Groenenboom indruk. Met haar Hocus Pocus K behaalde ze hele hoge punten in de klasse ZZ-Licht, 252, en dat was uiteraard goed voor de eerste prijs. Rozemarijn werkt, leert en lest al enige tijd bij trainingsstal Dressuurpaarden Retera in Nuenen. Grand Prix-jurylid Karin Retera leidt daar ruiters op tot het hoogste niveau. Het is even rustig geweest rond Laetitia van Daalen, maar zondag was ze weer van de partij in Neerijnen. De amazone uit Maurik werd er met haar Geisha twee keer eerste in de klasse B en behaalde tevens een winstpunt.
De zomeravondwedstrijden op maandag bij manege Satana in Erichem blijven onverminderd populair. Manon Berends van de Margrietruiters deed er mee in de klasse Z1 met haar Bella Donna en dit resulteerde in een eerste prijs (210). Het optreden van Tielse Noortje van Velthoven met haar Gaudi Vita leverde in de klasse M2 een eerste en tweede prijs op (197/189). Thuis in de training wordt al volop geoefend voor de overstap naar de klasse Z1. Amber Velders van de organiserende manege bezette twee keer de eerste plaats in de klasse B met haar fijn lopende Sterre (191.5/180). Ook ponyamazone Fleur van Veenendaal deed er mee met haar Le Chico. Twee nette M1-proeven leverden twee oranje linten op met goede scores, 194 en 192.

Hippische agenda: 31 augustus: dressuurwedstrijd bij RV Tielerwaard-West in Herwijnen en subtopdressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 1 september: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 6 september: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 7 september: dressuurwedstrijd bij RV De Malsnaruiters in Buurmalsen; 6 t/m 15 september: de Roskamse Paardendagen in Kapel-Avezaath; 26 september: Tweedehands ruiterbeurs bij PSV De Lekzoomruiters in Culemborg; 5 oktober: SGW West Betuwe van RV de Malsnaruiters bij Landgoed Linschoten in Ophemert.