• foto Rias Immink

Ook Supercup voor FC Lienden

SPAKENBURG FC Lienden bleef in Spakenburg bij de strafschoppenserie IJsselmeervogels met 4-1 de baas en pakte met de Supercup de eerste prijs van het nieuwe voetbalseizoen.

Doelman Jan Schimmel liet zich van zijn beste kant zien. Hij stopte de strafschop van Maikel de Harder. Toen invaller Emre Pinar vervolgens de lat boven Schimmel teisterde mocht Mo Ajiach de beslissende pingel binnenschuiven: 1-4.

Daarmee gaf algemeen amateurlandskampioen FC Lienden het vorig seizoen een prima vervolg. Bekerwinnaar IJsselmeervogels, dat de Supercup twee keer eerder won, ging nu voor de derde keer onderuit.

De zege voor FC Lienden was dik in orde, al werd er in de reguliere negentig minuten niet gescoord. Verdedigend stond het bij FC Lienden als een huis.

De eerste vijf minuten had FC Lienden het moeilijk en kon doelman Schimmel tot twee keer zijn klasse tonen. Daarna pakte FC Lienden het goed op, had ook het meeste balbezit en was voor de pauze een paar keer dicht bij een doelpunt.

Spits Mark Fennebeumer was de doelman al voorbij, maar werd naar de zijkant gedrongen en trof het zijnet. Saber Akachau-Achefay liep door op een terugspeelbal en toen doelman Patrick Zonneveld struikelde had de spits een leeg doel. Hij trof te gehaast het zijnet.

Nadat Fennebeumer achttien minuten voor tijd uit de mooiste Liendense aanval snoeihard tegen de binnenkant van de paal had geschoten bleef in de blessuretijd het neerleggen op de achterlijn van Ajiach onbestraft bleef. Het slotoffensief van IJsselmeervogels leverde niets op en dus moesten de strafschoppen de beslissing brengen. Dat was snel bekeken. Fathi met Ahmed (0-1), Frenk Schaap (1-1) Ralph Hovestad (1-2), De Harder (gestopt), Mike Vreekamp (1-3), Pinar (lat), Ajiach (1-4).

FC Lienden: Jan Schimmel; Ralph Dua, Ralph Hovestad, Guido van Rijn (80. Mike Vreeman), Leon Broekhof; Christiaan van Hussen, Milad Intezar, Mo Bendadi (46. Mo Ajiach), Sabir Akachau-Achefay (71. Fathi Ben Ahmet); Mark Fennebeumer, Erik Van Eem.