• Bestuursleden Ria de Boer en Madelon Vermeulen huldigen Theresa Vonk voor haar verdiensten bij DOS Sportief.

  Cees van Cuijlenburg
 • Samen met de turnsters bladert de scheidende trainster in het herinneringsalbum.

  Cees van Cuijlenburg
 • Volop emotie bij het afscheid van Theresa Vonk. De gymnasten vinden het ook spijtig. Zij nemen afscheid met intense knuffels.

  Cees van Cuijlenburg
 • Namens de overige leiding overhandigen Merel de Boer en Manuela van Biesbergen een cadeau aan de scheidende coach.

  Cees van Cuijlenburg
 • Een speciaal moment voor Theresa Vonk is de komst van Eva van de Scheur, de trainster met wie zij jarenlang een duo vormde en de Plus-afdeling gestalte gaf.

  Cees van Cuijlenburg
 • Theresa Vonk troost en vertelt een van de jongste leden hoeveel moeite het haar kost om te vertrekken.

  Cees van Cuijlenburg

Ontroerend afscheid van DOS-coach Theresa Vonk

ECK EN WIEL Tot tranen toe bewogen heeft Theresa Vonk afscheid genomen als trainster bij DOS Sportief. Ook bij de turnsters waren er de nodige emoties, want de sympathieke coach staat bekend als iemand met grote betrokkenheid. ,,Ik ga jullie allemaal missen, maar kom af en toe kijken'', zo verzekerde zij de groep.

Met haar vertrek sloot Theresa Vonk een lesperiode af van ruim tien jaar. In die tijd zette zij samen met Eva van de Scheur de grote B-selectie op van de Eck en Wielse club. Later kreeg deze afdeling de naam Plus om geïnteresseerden de kans te geven op een extra uurtje trainen. Er ontstond een ontwikkelingstraject waarin zowel groeiende talenten als pure liefhebbers een plaats vonden en nog steeds vinden. Theresa Vonk was de leidende figuur binnen dat systeem.

Haar warme uitstraling kwam bij het afscheid meermalen ter sprake. Eerst legde zij in alle eenvoud uit ,,dat er een tijd is van komen en gaan'', maar ook een tijd van dierbare herinneringen aan de club waarin zij zich vanaf haar jeugd thuis voelde. De turnsters verrasten haar met een fotoboek waarin de mooiste momenten zijn vastgelegd. Het bestuur zette haar bij monde van Ria de Boer in het zonnetje. Madelon Vermeulen voegde daar een fraai bloemboeket aan toe. De collega-leiding kwam met een cadeau, meerdere turnsters met een persoonlijk aandenken. Iedereen wilde ook nog wel even een knuffel van de zichtbaar aangeslagen Theresa. In groepsverband leidde dat tot een omarming waarbij zij compleet werd bedolven. Het maakte nog eens duidelijk hoe gezien deze coach was. Een coach, die dat onderstreepte door iedereen een leuke attentie mee te geven.