• Helma van der Ven
  • Helma van der Ven

Nynke van Wijk turnt voor DOS Sportief naar brons

ECK EN WIEL Met de START competitie krijgt jeugdig turntalent de kans om zich verder te ontwikkelen. Nynke van Wijk van DOS Sportief liet daarin sterke progressie zien en greep in de derde divisie bij de instapcategorie verdiend de derde plaats met de daarbij behorende bronzen medaille.

De wedstrijden, georganiseerd op initiatief van Hellas in Tiel, zijn verdeeld in meerdere leeftijdsgroepen en divisies. Bovendien bestaat er dan nog de scheiding tussen deelnemen op districts- dan wel landelijk niveau. In het laatste geval gaat het om een verschil in moeilijkheid binnen de samenstelling van de oefeningen.

De jeugdige Nynke van Wijk van DOS Sportief trotseert dit seizoen wel het zwaardere nationale niveau, namelijk bij de instapklasse in de derde divisie. Zij turnde een rustige en stabiele wedstrijd. De kleine pittige "spring in t veld" liet een sterke progressie zien in de  afwerking, zo oordeelde trainingscoördinator Helma van der Ven. ,,Waar zij vorig seizoen onrustig oogde liet zij nu mooi turnen zien."

Quinty van Hoften en Isabel Verton waren ook actief binnen de categorie instap, maar dan op districtsniveau. Quinty was duidelijk in haar nopjes met oefeningen die vooral plezier uitstraalden. Voor Isabel ontstond een groot spanningsveld, omdat het haar eerste wedstrijd betrof. Een opsteker was wel de hoogste score op sprong. Met respectievelijk een tiende en elfde plaats ontstond een verdienstelijk resultaat voor beiden.