• FC Lienden loopt samen met tegenstander VVSB het veld op om aan seizoenshelft 2 te gaan beginnen.

    Raphael Drent

Nieuw FC Lienden pakt punt

LIENDEN De doorstart van FC Lienden in de Tweede Divisie is gelukt. Zondag stond er een nieuw elftal op het veld om de competitie uit te spelen. Tegenstander was rode lantaarndrager VVSB, dus er was sprake van een echte degradatiekraker. Voor een talrijk, nieuwsgierig publiek eindigde de strijd met een 0-0 eindstand.

Medio december besloten hoofdsponsors Adrie Timmer en Nico Wagenvoort, dat het niet langer verantwoord was om op de ingeslagen weg door te gaan. Het gevolg was, dat de stekker uit de 'Stichting Topvoetbal Lienden' werd getrokken. De club werd teruggetrokken uit de Tweede Divisie en de spelers en technische staf stonden met lege handen. Trainer Hans van de Haar wilde zich niet zomaar bij deze beslissing neerleggen en kondigde aan zelf op zoek te gaan naar sponsoren, die bereid waren om de club te helpen. Het doel was om met FC Lienden ook na de winterstop in de Tweede Divisie te kunnen spelen.

DOORSTART Na veel onderhandelingen is het gelukt om een nieuw team te formeren, waarmee de doorstart gemaakt kan worden. Van de Haar legde contact met de Peter Barendse Academy en de Nordin Wooter Academy. Via hen bleek het mogelijk om spelers, die zonder club zaten, te strikken voor FC Lienden. Ook bleek een aantal Lienden spelers bereid om voor de club te blijven spelen.

Voor de wedstrijd tegen VVSB loopt assistent-trainer Michel op 't Hoog met een lachend gezicht rond: ,,Vrijdag hadden we nog maar twaalf spelers en nu staan er achttien op het wedstrijdformulier. Enkele oudgedienden hebben besloten om toch hier te blijven. Aangevuld met de nieuwe jongens denk ik, dat er een goed team gesmeed kan worden." Als de teams het veld betreden zijn er zeven blijvers (Felomina, Hasselbaink, Intezar, Bellahsan, Hemmen, Versteeg en keeper Jonkerman) en vier nieuwelingen in de basis opgenomen. De bekendste is Luis Pedro. De vleugelspeler tekende vrijdag bij Lienden en kende niemand van zijn nieuwe ploeggenoten. Luis Pedro speelde ruim 40 Eredivisiewedstrijden en ook in de Bulgaarse competitie. In de defensie speelden Noah Barendse en Abdel Metalsi een solide partij. Op het middenveld maakte Vlatko Lazic zijn debuut. Lazic is een ervaren speler. Hij heeft meer dan 80 wedstrijden voor de Graafschap gespeeld. Hij was tot voor kort actief bij GVVV. Hij kan terugzien op een geslaagd debuut. In de tweede helft maakte nog een nieuweling zijn opwachting. Mo Ajiach mocht de uitgebluste Michiel Hemmen vervangen. Mo Ajiach is een oude bekende in Lienden. In de Topklasse maakte hij deel uit van de ploeg, die twee keer kampioen werd.

PERSPECTIEF De algemene stemming na afloop was gematigd positief. Aanvoerder Milad Intezar: ,,Toen ik vanochtend opstond wist ik niet goed, wat ik vandaag moest verwachten." Ik dacht: ,,We gaan een belangrijke wedstrijd spelen met een elftal, waarvan sommige jongens elkaar voor het eerst zien. Dat wordt vast heel moeizaam. Als ik terugkijk stond er een team, dat bereid was voor elkaar te knokken en ook nog tot redelijk voetbal kwam. Het was fijn, dat we niet weer tegen een snelle achterstand opliepen. Nu konden de koppies omhoog blijven. We hebben dit punt echt verdiend en ik ben er tevreden mee. Dit optreden biedt hoop voor de volgende wedstrijden. We moeten ons met dit team kunnen handhaven in de Tweede Divisie."