• Nienke de Heus na haar wedstrijd op de balk.

    Merel de Boer
  • Nienke de Heus en Merel de Boer, twee-eenheid van pupil en trainster.

    Merel de Boer

Nienke de Heus strijdt moedig voor DOS Sportief

ECK EN WIEL Tijdens de regiofinale van de voorgeschreven oefenstof leverde Nienke de Heus van DOS Sportief een moedige strijd. In de vierde divisie bij de categorie pupil was de twee-en-twintigste plaats niet helemaal een afspiegeling van haar capaciteiten. Het zat haar in Amersfoort op meer fronten een beetje tegen.

Bij de start op de evenwichtsbalk speelden de zenuwen mee, wat zich onder andere vertaalde in een afstap. Met 11.350 punten viel de schade in feite nog mee. Op de vloer ging het een stuk beter met vaste landingen na de acrobatische series. Met 12.750 punten zag de score er goed uit.

De sprong leverde een verrassend resultaat op met twee geslaagde pogingen en een waardering van 13.050 punten. Daarmede schaarde zij zich bij de beste tien turnsters op dit onderdeel. De oefening op de brug bleef met 12.733 punten wat achter, maar dat had alles te maken met de nieuwe leertjes. Hierdoor voelde het onwennig en kon zij niet voluit gaan. Bij elkaar kwam het DOS-talent tot 49.883 punten.