• JvR de Batauwers

Nauwelijks ongelukken op Tielse wielerbaan

TIEL De trainingswedstrijdjes voor niet-licentiehouders op de wielerbaan in Tiel waren een succes, zowel de voorjaars- als de zomercompetitie. Van de acht zomerkoersen is er nu nog één over, woensdag deze week. Daarna mag er gewoon elke woensdagavond getraind worden, maar dat zal dan zonder jury zijn. Na in totaal 16 wedstrijden zijn er verschillende dingen opvallend. Eén kan zeker het verwaarloosbare aantal valpartijen heten. Kennelijk is de 1,5 km lange baan behoorlijk veilig (een ´commissie´ moet maar eens uitzoeken hoe dat precies komt).

De 50 à 70 rijders die er elke keer wel waren, waren onderverdeeld in een A-klasse, B- en C-klasse. Ze gingen tegelijk van start, werden tijdens de rit zo goed mogelijk gescheiden gehouden (daarvoor moest de jury nogal eens opspelen) en ze finishten – uiteraard – apart van elkaar.
De als eersten gerangschikten zijn in de C-klasse 1. Martin Story, 2. Willie van Kuijlenburg, 3. Arno Nagel, 4. Henk van Hoorn en 5. Heleen Rekveld. In de B-klasse 1. Jan van de Heuvel, 2. Angelo Verhagen, 3. Bert van de Bergh, 4. Vincent Mulder en 5. Alvine Quint. De A-klasse 1. Jan van Dijk, 2. Max Wijna, 3. Ronald Somer, 4. Julian Bonouvrie en 5. Martin Nekeman. Opgemerkt moet nog worden dat niet alle coureurs hetzelfde aantal koersen reden.