Marlou de Ruyter met drie paarden bovenaan

ZOELEN De selectiekoorts heeft weer volop toegeslagen. Een groot aantal ruiters uit de regio schrijft in deze periode voor verschillende selectiewedstrijden in om zich te kunnen plaatsen voor deelname aan de Gelderse Indoorkampioenschappen in het begin van 2018. Een daarvan is Marlou de Ruyter. Tijdens de door PSV de Margrietruiters zaterdag georganiseerde selectiewedstrijd dressuur bij HC de Lingebrug in Zoelen verscheen ze aan start met maar liefst drie troeven. Met allemaal eindigde ze bovenaan. In het zadel van WK-dressuurpaard, Haley B werd ze eerste en tweede in de klasse M2 (196/188.5). Vervolgens stapte ze op IBOP-topper en kampioen van CK Utrecht, Immens-Ieni K. Met deze fraaie merrie werd ze twee keer eerste met hoge scores in de klasse L1 (201/197). Op Pavo-finalist Infinity bleek ze oppermachtig in de klasse L2 (211/207). Tot voor kort was de Rijswijkse Marlou de stalamazone van De Dalhoeve in Wamel. Dit paardenbedrijf is enkele weken geleden overgegaan in andere handen. Maar Marlou berijdt nog een aantal paarden voor de voormalige eigenaren en andere bekende paardenfokkers.

Op wedstrijd is Lisa Knevel al een paar jaar haar trouwe groom. Deze Tielse deed in Zoelen zelf ook mee aan de wedstrijd. Met haar Hot Chocolate behaalde ze een eerste en tweede prijs in de klasse M1 (194.5/193.5). Ook een keer eerste in die klasse M1 werd Gerrel Vink met Helena DC (195). Gerrel had tot voor kort zijn wedstrijd- en handelspaarden in Maurik staan, bij de pensionstal van zijn moeder Petra van den Berg. Inmiddels zijn ze allemaal verhuisd naar Stal Vink in Zoelen. Vanaf deze standplaats zal Gerrel zijn trainings- en handelsactiviteiten nog verder uitbreiden.

In de Z1 was Machteld Hoeflake opnieuw niet te kloppen, hoewel er een flink puntenverschil in beide proeven zat. ,,Zaterdag wonnen Gorelja en ik samen onze tweede selectiewedstrijd. In de eerste proef hadden we wel wat kleine slordigheden en communicatiestoornissen en scoorden we 217.5 punten. In de tweede proef namen we sportief revanche en wonnen we met maar liefst 228.5 punten. Kortom heel blij en trots op mijn merrie." Een tweede prijs in de Z1 ging naar de Erichemse Rozemarijn Groenenboom (215). Boekte ze vorige week nog succes met haar andere troef Goody-Goody RDP, ditmaal verscheen ze in de ring met Guinness RDP.

Op zowel zaterdag als zondag vond bij hippisch centrum De Lappenheide in Acquoy voor de eerste keer een door rijvereniging De Bergakkerruiters georganiseerde dressuurwedstrijd plaats. Hieraan deed ondermeer de Tielse Noortje van Velthoven mee met haar nakomeling van Belissimo M, Gaudi Vita. De combinatie werd twee keer eerste in de klasse L1. (194/189).

Plaatsgenoot Gina Hartman werd zondag twee keer eerste in de klasse M1 tijdens de dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath. Haar optreden met de fijn bewegende Donna-Lette leverde tevens een winstpunt op, waarmee het duo M2-startgerechtigd werd. Een dag eerder vormde deze accommodatie het strijdtoneel van een menwedstrijd, waarop uitstekend werd gepresteerd. Ondermeer door Mette van Dongen met haar bonte Tamlin. Deze aanspanning werd twee keer eerste in de klasse B, Enkelspan Pony. In de rubriek B, Enkelspan Paard werden beide proeven gewonnen door Jet van Zetten van De Batouwers met haar Wiona (197.5/192). Deze Friese merrie wordt tevens uitgebracht in de dressuur onder het zadel. Op de menwedstrijd kreeg Jet nog enkele goede aanwijzingen van Marije van der Graaff. Deze menster won vervolgens beide proeven in de klasse M, met eveneens een Friese merrie, Bjokke (204/196.5). Een tweede prijs in deze klasse ging naar Piet de Ronde uit Asch met Giovanelli (190). Met deze Diarado-zoon maakt de jongste dochter van Piet, Marcella ook furore in de dressuur onder het zadel.

Hippische agenda: 17 november: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 17 en 18 november: Indoormarathon Betuwe Linge Cup bij HC de Lingebrug in Zoelen; 18 november: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 19 nopvember: dressuurwedstrijd bij de Hartenhoeve in Deil; 25 november: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 26 november: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath.