Manuela van Biesbergen turnt ook in district naar medaille

ECK EN WIEL - ,,Na blessures waren de twee weer helemaal op dreef.'' Dat was de conclusie van trainster Bianca van Weelden over het optreden van Manuela van Biesbergen en Zinzi Nijhoff tijdens het districtskampioenschap in Amsterdam. De twee turnsters van DOS Sportief eindigden met een vierde en zesde plaats bovenin het klassement bij de senioren in de derde divisie. Het leverde Van Biesbergen ook nog een extra beschikbaar gestelde bronzen plak op.

Het is al weer enige tijd geleden dat gymnasten van de Eck en Wielse club zich daadwerkelijk met de prijsverdeling konden bemoeien in het gebied Mid-West Nederland. Hierin zijn de regio's Midden-Nederland en Noord-Holland verenigd met meerdere toonaangevende clubs. In het uitgebreide veld kwam Van Biesbergen de vierkamp door zonder grote fouten. Zij reikte tot een totaal van 44.750 punten. De sprong vormde in dat geheel een bepalende factor met tweemaal een Tsukahara. Dat leverde een hoge waardering op met 12.800 punten (derde score).

Zinzi Nijhoff wist zich als eerstejaars senior prima staande te houden. Imponeerde op de vloer met de hoogste D-score (moeilijkheid) van alle senioren. De uitvoering was nog niet geheel foutloos, zo constateerde haar trainster. Op brug liet Nijhoff voor het eerst een los-om zien. Op de evenwichtsbalk was er met een vierde positie een aansprekend resultaat, ondanks de aanpassing vanwege een rugblessure. Haar totaal kwam daarmede op 44.150 punten. De verschillen bleven dus uiterst klein. Ook van Biesbergen etaleerde op dit onderdeel zekerheid.

DOS Sportief had nog twee andere kandidaten in de strijd. Bij de jeugd turnde Sem de Haas een stabiele wedstrijd. Het eerste seizoen in de keuzestof valt haar zwaar, maar dank zij veel doorzettingsvermogen handhaafde zij uitstekend,. Het leidde tot een 22ste plaats in een veld van 30 turnsters met 41.658 punten. Bij de junioren plaatste Stefanie Pameijer zich via de reservelijst, maar liet wel zien dat zij deze kwalificatie verdiende. Met haar vloeroefening belandde zij zelfs in de top-10 in een veld van 33 turnsters. Ook op balk had de DOS-gymnaste haar zenuwen onder controle. Zij eindigde als 19de met 42.758 punten.

Foto: Gepaste trots en blijheid bij Manuela van Biesbergen (met medaille) en Zinzi Nijhoff. Na een imponerende wedstrijd in het sterke district Mid-West eindigden zij op plaatsen vier en zes.