• Cees van Cuijlenburg

Manuela van Biesbergen maakt indruk op OBTK

ECK EN WIEL Manuela van Biesbergen is niet alleen trainster van de selectie bij DOS Sportief, maar ook zelf actief als turnster in het landelijk circuit. Tijdens de Open Bredase Turn Kampioenschappen (OBTK) maakte zij indruk met een eerste plaats op de evenwichtsbalk en een tweede aan de brug ongelijk.

In de Breda kwam Van Biesbergen uit bij de B-senioren, een afdeling met vrij hoge eisen. Om enigszins mee te tellen is het noodzakelijk om meerdere elementen van internationale waarde in het programma te verwerken. Allerminst een eenvoudige opdracht, maar voor de populaire Betuwse turnster bereikbaar. Dat liet zij met name zien op de evenwichtsbalk met een moeilijke sprongcombinatie en een aansprekende acrobatische serie. Hoogtepunt was het uitvoeren van een geslaagde achterwaartse hurksalto op het tien centimeter smalle vlak. De jurywaardering van 11.900 punten was navenant aan de prestatie.

Manuela van Biesbergen kwam ook nog op twee andere toestellen uit. Brug ongelijk (tweede plaats) leverde met 10.750 punten het beste resultaat op , maar op vloer (9.800 punten) stagneerde de succesreeks als gevolg van onzekerheid in de uitvoering. De jury strafte dat onverbiddelijk af. Niettemin opende Van Biesbergen met dit optreden perspectieven om voor de totale vierkamp een hoger niveau te bereiken.