• Joop Kappert
  • Marcel Bonte (Pro Shots)

Loukili keert terug bij FC Lienden

LIENDEN Abderrahim Loukili keert met onmiddellijke ingang terug bij FC Lienden. Afgelopen zomer verkaste hij van FC Lienden naar De Dijk in Amsterdam. Deze ploeg promoveerde afgelopen seizoen naar de Tweede Divisie en startte voortvarend. Op een bepaald moment kwam de klad erin. De resultaten vielen tegen en er ontstond een bestuurlijke chaos. Een leegloop van de selectie was het gevolg. Loukili is al de negende speler, die vertrekt bij De Dijk. Loukili heeft bewust voor FC Lienden gekozen: ,,Ik wil mijn plezier in het voetbal weer terugkrijgen. Dat lukt volgens mij het best in een bekende omgeving, waar ik me altijd op mijn gemak gevoeld heb. Ik heb er veel zin in." Loukili sluit per direct aan en gaat mee op trainingskamp in Zeeland. Voor FC Lienden is Loukili de gewenste versterking in de spits om de langdurig geblesseerde Danny van den Meiracker te vervangen.

De 25 jarige voetballer keert hierdoor voor de derde keer terug bij de tweede divisieclub. In onderling overleg hebben asv De Dijk en Loukili de voor één seizoen aangegane samenwerking voortijdig beëindigd waardoor een snelle terugkeer van Loukili op het oude nest mogelijk werd. De overschrijvingsprocedure wordt onmiddellijk nadat alle papier in orde gemaakt zijn in gang gezet.

Loukili verliet FC Lienden eind vorig seizoen om de overstap te maken naar het ambitieuze asv De Dijk. De smaakmaker van de tweede divisie van vorig seizoen met onder andere 16 doelpunten kon moeilijk aarden in het Amsterdamse en had al even geleden aangegeven bij de club het plezier kwijt te zijn en graag te willen terugkeren naar een voor hem vertrouwde omgeving. Dat dit Lienden kon zijn, waar de aanvaller in het seizoen 2014/2015 ook al speelde, werd al snel duidelijk. Hoewel meerdere clubs intussen naar de verdiensten van de aanvaller hengelden lag een terugkeer bij FC Lienden voor de hand. Bij FC Lienden heeft het 'troetelkind' van trainer Hans Kraay jr. een contract voor 1,5 jaar getekend. Met de komst van Loukili heeft FC Lienden in aanvallend opzicht en wat scorend vermogen betreft meer mogelijkheden. De laatste vier wedstrijden kwam de ploeg in aanvallend opzicht tekort terwijl er bovendien nog de nodige blessures en twijfelgevallen zijn. Eerder deze winter legde FC Lienden verdediger Jordy Balk al vast voor 1,5 jaar die inmiddels speelgerechtigd is.