• Tiel 08-09-2014
    Selectie eerste elftal zaterdag TEC, Waterpoort,
    tbv Stad Tiel.
    Foto Raphaël Drent, Tiel.

    Raphael Drent

Konak verheugt zich op komend seizoen

TIEL TEC zaterdag gaat er komend seizoen voor. De ploeg die in TEC-kringen gezien wordt als de opleiding voor het zondagteam dat in de Topklasse uitkomt, richt zich in de vierde klasse op de bovenste plaatsen. Voor de groep staat voor het tweede jaar Beyhan Konak. Hij wordt daarbij geflankeerd door Laurens Saptenno en hoofdtrainer van het zondagteam Frits van den Berk.

Konak noemt zijn eerste seizoen buitengewoon leerzaam. Na een rampzalig begin met enkele flinke nederlagen krabbelde het zaterdagteam op. Tegen het eind had het team zelfs nog een periodetitel in het vizier, maar die prijs ging uiteindelijk net aan de neus van de Tielenaren voorbij.

Konak weet wel waaraan de zwakke start ligt: ,,We hebben een jonge ploeg, die nog moest wennen. Aan elkaar maar ook aan het moeten presteren. Samen zijn we stapje voor stapje naar elkaar toegegroeid. Toen het geloof in eigen kunnen de boventoon ging voeren zijn we op de ranglijst geklommen. Een vijfde plaats was na die zwakke start niet eens zo slecht."

Keihard werken loonde uiteindelijk. ,,In het begin twijfelde ik wel eens of ik als beginnend trainer bij deze groep wel op zijn plaats was. Maar ik werd door iedereen gesteund in mijn opzet. Daardoor bleef ik toch vrij makkelijk op de been. Ook de spelers deden er alles aan. Met volle inzet hebben ze keihard gewerkt om zichzelf te verbeteren."

Konak verheugt zich al op het komend seizoen. Niet alleen zal de selectie versterkt worden van buitenaf, maar ook heeft de jonge groep een jaar ervaring in de benen. ,,Belangrijk is dat we met Erwin van Schilt een prima keeper krijgen. Als tweede keeper van het zondagteam heeft hij zich al bewezen. Verder inslijpen van het systeem. Zo speelt het zaterdagteam op dezelfde manier als het zondag team. Alles gaan we op elkaar afstemmen om een soepele overgang voor de spelers mogelijk te maken."

Talenten mogen op gezette momenten mee trainen met de zondagselectie om al te ruiken aan een hoger niveau. ,,Ik mag daarin de dankbare rol spelen van verlengstuk richting zondag tak. Aan de ene kant zorgen dat we zelf presteren, aan de andere kant zorgvuldige begeleiding van de spelers zodat die steeds meer richting het niveau van het zondag team groeien."

Inmiddels schuift Konak ook regelmatig aan bij de technische staf van de zondagselectie. ,,Daar kan ik elke keer weer veel van leren om dat over te brengen op mijn selectie. Ik voel de steun van bestuur, staf en spelers. Dat is erg belangrijk voor de zaterdagvoetballers. Alleen al bijvoorbeeld het feit dat we dezelfde kleding en trainingspakken hebben als het zondag team geeft een stimulans."

Door veel over het voetballen bij TEC te praten met de technische leiding zuigt Beyhan extra informatie op. ,,Hoe je het ook bekijkt, ik ben een beginnend trainer die nog veel kan leren van de meer ervaren stafleden bij TEC. In het stafoverleg komen zaken aan de orde waar ik wat aan heb. Die ik meteen bij mijn zaterdagselectie kan gebruiken. En dan is het natuurlijk ook fijn dat ze mijn mening willen horen."

Foto: Beyhan Konak (blauw trainingspak) te midden van het eerste zaterdagelftal van afgelopen seizoen.