• FC Lienden

Jop van Steen verruilt Achilles'29 voor FC Lienden

LIENDEN Na vier seizoenen Achilles'29 maakt Jop van Steen de overstap naar FC Lienden. Met FC Lienden zal de 32-jarige middenvelder zijn oude club Achilles'29, die degradeerde van de Jupiler League naar de Tweede divisie, komend seizoen treffen.

De in Nijmegen geboren Jop van Steen begon met voetballen bij het Nijmeegse Quick 1888 waar hij de jeugdopleiding doorliep om vervolgens in de eerste elftal selectie terecht te komen. In 2006 stapte hij over naar RKHVV in Huissen waar hij vier seizoenen zou spelen. In 2010 vertrok de medewerker marketing en commercie naar sv Juliana'31 in Malden. Hoewel hij daar 13 doelpunten scoorde en tot speler van het jaar werd uitgeroepen keerde Van

Steen na 1 seizoen terug naar RKHVV om daar weer 2 seizoenen te spelen.

In 2013 sloot de tegenwoordig in Lent woonachtige speler aan bij Achilles'29 dat als zondagkampioen naar de Jupiler league gepromoveerd was. Op 3 augustus van dat jaar maakte Van Steen zijn debuut in het betaalde voetbal. In de 4 seizoenen bij Achilles'29 in de Jupiler league speelde Van Steen 137 wedstrijden voor de Groesbeekse club. In zijn periode bij Achilles'29 werd de linksbenige voetballer uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Dit vanwege zijn constante prestaties en inzetbaarheid waardoor hij een van de dragende krachten binnen de selectie werd.

Met de overstap naar FC Lienden kan Jop van Steen het voetballen op topamateurniveau beter combineren met zijn privé- en maatschappelijk leven. Bovendien kiest hij nog een keer voor een nieuwe uitdaging in een andere

omgeving.

Bij FC Lienden zal Jop van Steen met zijn ervaring en kwaliteiten vooral in een leidinggevende rol op het middenveld voor de nodige impulsen moeten zorgen.

Met Jop van Steen is de 8e nieuwe speler in de selectie van trainer Hans Kraay jr. voor komend seizoen vastgelegd. Eerder werd de komst van Jesse van Baal (FC Utrecht O.19), Jawad Bellawsan (Magreb¿90), Tijmen Bos (Candia'66), Nathan Bijl (usv Hercules), Nick Hak (FC Dordrecht), Loed Keizer (usv Hercules) en Nick Stienstra (RKHVV) bekend gemaakt.