Jill Kempes wint Z-kringtitel

BEESD Wat dressuur en springen aangaat, stond de laatste weken in Kring Rivierengebied alles in het teken van de selectie voor de Gelderse Kampioenschappen. Vrijdagavond vond de huldiging van de kringkampioenen in de verschillende klassen plaats. Tevens werd een aantal gewonnen lessen geconsumeerd door enkele afgevaardigden naar die provinciale titelstrijd, die over enkele weken plaatsvindt in Zieuwent. Het was een drukte van belang bij RV Ons Genoegen in Beesd. Jill Kempes ontving de kringtitel voor de gecombineerde klasse Z2/Z1-DE door haar optreden met Next Black Magic. De ponyamazone uit Erichem heeft met deze blikvanger ook al haar eerste internationale wedstrijden gereden. In de gecombineerde klasse L1/L2-DE ging het kampioenslint naar de momenteel zeer sterk rijdende Joyce van Soest met Red Moon van het Gildeland. Franka Koster heeft haar opleiding op dezelfde stal gekregen en rijdt nu voor Lilian Kreuger de getalenteerde sportpony Gaia Royal Fortuna. Deze combinatie won de kringtitel in de klasse B/DE. In dezelfde klasse maar dan bij de paarden ging de titel naar Wieneke Voerman met haar brave Friese merrie, Samira Zadora. Bij de ponycombinaties werd het B-springen gewonnen door Boris van Giersbergen met Midsummer Celesta. Bij de paarden werd het kampioenslint in de klasse B-springen gewonnen door Hanno van Kalkeren met Fuego van het Gildeland en het L-springen door Thamar Mobach. Al deze combinaties gaan hun geluk beproeven op het GK waarbij ze zich tevens proberen te kwalificeren voor het NK. Op zaterdag vond op dezelfde locatie een dressuurwedstrijd plaats. Teunie Prijs bleek met haar Djangles in beide proeven onverslaanbaar in de Z1 (215.5/215). In de M2 stuurde Manuela Briene haar Shanike een keer naar de overwinning (183.5). Ramona Veenis van rijvereniging Satana maakte met haar Asentro een fraai debuut in de klasse B door twee keer eerste te worden (196/187). Thirza van de Pol is met haar Schermeer's Hof Bambi afgevaardigd naar de Gelderse Kampioenschappen en liet in Beesd zien uitstekend in vorm te zijn want ze werd tweede in de L1/DE met een topscore van 210, drie winstpunten in één proef dus. Op zondag organiseerde RV De Malsnaruiters op hun clubterrein in Buurmalsen een kleinschalige maar heel gezellige dressuurwedstrijd. Ilse de Wit van de Rijnruiter is bezig aan een succestoer want ze blijft winnen met haar Ukaja. Ook op deze wedstrijd werd ze twee keer eerste in de klasse M1 (188.5/185). Lilian Sikkema uit Buren stuurde op dezelfde wedstrijd haar Tango-zoon Gustav naar een tweede en derde plaats in de L1/L2-rubriek, met twee keer dezelfde score, 196.

De organiserende menclub Waal & Linge is er maanden druk mee, maar eindelijk is het dan weer zo ver. Van 18 tot en met 20 juli staat op Landgoed Mariënwaerdt opnieuw alles in het teken van de samengestelde mensport. Een groot aantal aanspanningen zal worden voorgesteld in de onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid. Er wordt door zowel professionals als amateurs gestreden in de verschillende klassen. Ook locale helden hebben zich ingeschreven voor deze wedstrijd, het belooft dus in Beesd weer een enorm feest te worden. Publiek is natuurlijk van harte welkom! Overigens is er ook nog dringend behoefte aan vrijwilligers, voor wie dus zin en tijd heeft, kijk voor meer info en het programma naar www.waalenlinge.nl

Hippische agenda: 18 juli: dressuurwedstrijd bij RV Tielerwaard-West in Herwijnen; 18, 19 en 20 juli: samengestelde menwedstrijd van MV Waal & Linge op landgoed Mariënwaerdt in Beesd; 19, 26 en 28: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 20 en 27 juli: dressuurwedstrijd bij RV Ons Genoegen in Beesd; 21 juli: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 29 juli: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 6 t/m 15 september: de Roskamse Paardendagen in Kapel-Avezaath; 5 oktober: SGW West Betuwe van RV de Malsnaruiters bij Landgoed Linschoten in Ophemert.