Herintreder Ingrid de Man in de prijzen

ZOELEN Rijvereniging Ons Genoegen organiseerde vrijdag en zaterdag een dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen. Door verschillende combinaties werden hoge scores gerealiseerd.

Danielle van Neerbos verscheen voor het eerst sinds lange tijd weer in de baan met haar eigen paard Dazzling en liet in de klasse ZZ-Licht meteen een goede indruk achter door eerst te worden en tevens een winstpunt te behalen. Tielenaar Rogier Termeer stuurde in de klasse Z1 zijn Fahron M in beide proeven naar het oranje lint (223/217). De ruiter van de Grote Brug krijgt les van Petra van den Berg. Hij start niet zo heel vaak, maar als hij naar wedstrijd gaat, komt hij zelden zonder prijs thuis. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Marlou de Ruyter uit Rijswijk. Zij heeft momenteel de beschikking over een paar fijne en getalenteerde rijpaarden. Haley B is er daar één van. Met dit WK-paard startte ze in Zoelen in de klasse M2 en won deze met bijzonder hoge scores (215.5/209.5). De donkerbruine merrie beschikt over zeer veel zelfhouding en een bijzonder expressieve manier van bewegen. Haar vaste groom, Lisa Knevel deed ook mee aan dezelfde wedstrijd. In het zadel van blikvanger Hot Chocolate behaalde ze in de L2 een eerste en tweede prijs (195/192.5). Bij de pony's werd deze klasse in beide proeven gewonnen door Cloë de Kruijff van Satana met haar Lindehoeve's Christina (191.5/182.5). Hanneke Berwald uit Wadenoijen behaalde twee keer een eerste prijs in de klasse L1 met haar Bellefleur (190/188). De leerling van Jorgen Ros heeft inmiddels de winstpunten bij elkaar om L2 te mogen starten. In deze goedgevulde rubriek was er nog een derde prijs voor Ingrid de Man, de moeder van de bekende eventingamazone Brigitte (188.5). Zij stuurde haar schimmelruin Walzer op fijne wijze rond. Manuela is na een succesvolle periode met haar pony Zorro moeiteloos overgestapt naar de paarden. In Zoelen deed ze met haar Shanike mee in de klasse B en werd hierin een keer overtuigend eerste (207). Bo Burgers hield de eer van PSV de Margrietruiters hoog. Ze is met haar Arana nog niet zo lang geleden overgestapt naar de klasse M1, maar behaalde hierin opnieuw een mooi winstpunt en een eerste prijs. Zondag vond er nog een dressuurwedstrijd plaats bij manege Satana in Erichem. De winst in de gecombineerde klasse B/L1-pony's werd verdeeld tussen de op de manege opgeleidde Danielle van der Putten met haar bonte Tinker, Hannes (195). In de andere proef ging Mynthe van de Pol aan kop met Orchid's Babylon (189.5).

Vorig jaar organiseerde rijvereniging De Malsnaruiters voor het eerste een officiële eventingwedstrijd en werd dit een enorm succes. De club gaat weer voor herhaling: 7 oktober vindt op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd de tweede editie plaats. Voor deze wedstrijd zijn veel vrijwilligers nodig: om de hindernissen mee te helpen opbouwen voorafgaande aan de wedstrijd, maar ook op de wedstrijddag zelf. Aanmelden kan bij secretariaatmalsna@gmail.com

Hippische agenda: 4 oktober: dressuurwedstrijd HC de Lingebrug in Zoelen; 6 oktober: dressuurwedstrijd HSA Ravenswaaij; 7 oktober: Eventing Mariënwaerdt in Beesd, Elite Dressage Pony Sales bij Stal Vink in Zoelen, dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy, Bixiewedstrijd bij PSV de Bergakkerruiters en 't Peerdegedoe 2017 in Est; 8 oktober: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 14 oktober: dressuurwedstrijd HC de Lingebrug in Zoelen; 15 oktober: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath.