• FC Lienden

Hans van de Haar per direct toegevoegd aan technische staf FC Lienden

LIENDEN Per direct is Hans van de Haar voor het restant van dit seizoen toegevoegd aan de technische staf van FC Lienden. Jan Veldhuizen heeft als gevolg hiervan met onmiddellijke ingang zijn ontslag ingediend. Dit houdt in dat het duo Michel op 't Hoog/Hans van de Haar de laatste fase van de competitie voor haar rekening neemt.

Na het plotselinge opstappen van trainer/coach Hans Kraay jr. is assistent-trainer Jan Veldhuizen doorgeschoven als eindverantwoordelijke. Dit heeft slechts twee wedstrijden geduurd. Tegen het vrijwel zeker degraderende De Dijk werd met 4-2 verloren en afgelopen zaterdag was er een ruime 0-5 nederlaag tegen het op de 2e plaats staande Kozakken Boys. Een wedstrijd tegen een tegenstander waarvan verloren kan worden. De wijze waarop de tweede helft werd afgewerkt gaf echter wel te denken.

Inmiddels heeft FC Lienden van de kandidaten voor nacompetitie het slechtste doelsaldo en de negatieve flow waarin de ploeg sinds februari zit komt niet ten einde. Naar aanleiding van uitspraken na de wedstrijd van zaterdag van Jan Veldhuizen op FC Lienden TV waaruit naar voren kwam dat hij geen aanknopingspunten zag om het tij te keren en er weinig fiducie in had heeft het bestuur van de Stichting Voetbal Ondersteuning FC Lienden gemeend in actie te moeten komen. Dit heeft geleid tot contacten met Hans van de Haar. Toen het bestuur Veldhuizen voorstelde Hans van de Haar als ondersteuning en adviseur toe te voegen aan de technische staf voor de rest van dit seizoen heeft Veldhuizen aangegeven dan zijn conclusies te trekken en per direct zijn taken bij FC Lienden neer te leggen. Een beslissing die het bestuur betreurt omdat men graag de rit met Jan Veldhuizen had uitgezeten.

Als gevolg hiervan zullen nu Michel op 't Hoog en Hans van de Haar de technische staf vormen voor de rest van deze competitie. Met medewerking van FC Utrecht waar Hans van de Haar nog onder contract staat kan de inwoner van Stoutenburg (nabij Amersfoort) deze vriendendienst bij FC Lienden verrichten. De voormalig betaald voetballer was drie seizoenen succesvol trainer bij FC Lienden waarna de Betuwse club meewerkte aan een voortijdig vertrek naar sv Spakenburg. Bij deze club vertrok de 43-jarige trainer voortijdig en kon hij zich volledig richten op zijn inmiddels uitgebreide takenpakket bij FC Utrecht. Eerst was Van de Haar bij de Utrechtse eredivisionist spitsentrainer om later bij Erik ten Hag tevens assistent-trainer te worden. Met het vertrek van Ten Hag van FC Utrecht naar Ajax werd de technische staf bij FC Utrecht anders ingevuld en was er voor Van de Haar geen plaats meer. Met Hans van de Haar en FC Utrecht zijn afspraken gemaakt tot het einde van dit seizoen. Hans van de Haar ziet zijn rol als een vriendendienst richting FC Lienden waar hij een mooie periode heeft gehad en goede herinneringen aan heeft. Vol vertrouwen gaat hij samen met Michel op 't Hoog deze onverwachte uitdaging aan. Nico Wagenvoort van het bestuur van de Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden benadrukt dat gezien de negatieve flow waarin het team zich bevindt alles moet wijken om het tij te keren en dat vanaf nu uitsluitend ruimte is voor gemotiveerde personen. Dit geldt zowel voor staf en begeleiding als voor spelers. ,,Het belang van de club FC Lienden gaat boven alles", aldus Wagenvoort.