• Joop Kappert

Hans Kraay jr. ook komende seizoenen trainer van FC Lienden

LIENDEN Hans Kraay jr. blijft langer als trainer/coach aan FC Lienden verbonden. Dit is de uitkomst van de jaarlijkse evaluatie tussen het bestuur van de Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden en de voetbaltrainer annex

voetbalanalist-/presentator. Nico Wagenvoort van de Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden maakte tijdens een trainingsstage afgelopen weekend in Zeeland aan de spelersgroep bekend dat de samenwerking in principe met 2 seizoenen is verlengd. Zowel club als trainer zijn content met de gang van zaken en de samenwerking. De nabije toekomst wordt dan ook met vertrouwen tegemoet gezien. Het wordt voor de inwoner van Ophemert komend seizoen het derde jaar in zijn tweede periode bij FC Lienden. Het eerste jaar in de tweede divisie eindigde Hans Kraay jr. met FC Lienden op een fraaie zesde plek. Dit seizoen wordt momenteel de tiende plaats op de ranglijst ingenomen. Na een prima eerste fase waarbij in de subtop werd gespeeld, is de ploeg de laatste wedstrijden wat afgezakt op de ranglijst.

Club en trainer beseffen dat de middenmoot het maximaal haalbare en een realistische positie is voor FC Lienden gezien de concurrentie, het niveau in de tweede divisie en de beperkingen bij FC Lienden ten opzichte van vrijwel alle andere clubs in de top van het amateurvoetbal. Eerder was de 58 jarige Hans Kraay jr. succesvol hoofdtrainer bij FC Lienden in de periode 2004 - 2011.

Tevens liet Nico Wagenvoort weten dat Jan Veldhuizen ook komend seizoen blijft deel uitmaken van de technische staf. De inwoner van Lienden, als hoofdtrainer bij meerdere clubs actief in het verleden en ook met een verleden als trainer bij FC Lienden, keerde dit seizoen terug bij de Betuwse club. Veldhuizen werkte in de periode 2007 - 2011 als assistent trainer al samen met Hans Kraay jr. bij FC Lienden en was er in het seizoen 2012-'13 hoofdtrainer. Over de verdere invulling van de staf voor volgend seizoen volgt in een later stadium informatie.