• Levin d Boer en Paula vd Meeren

Hans Kraay jr. per direct gestopt bij FC Lienden

LIENDEN Trainer Hans Kraay jr. heeft dinsdag het bestuur van de Stichting Voetbal Ondersteuning FC Lienden laten weten per direct te stoppen als trainer bij FC Lienden. Dinsdagavond is de spelersgroep geïnformeerd over het besluit van de 58-jarige oefenmeester. Voorlopig is assistent-trainer Jan Veldhuizen, die in een eerder stadium al als hoofdtrainer actief was bij FC Lienden, bereid gevonden om als eindverantwoordelijk trainer/coach waar te nemen bij FC Lienden dat momenteel op een 12e plek staat en nog niet in veilige haven is.

Na afloop van de zaterdag met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis deed zich op het sportpark een betreurenswaardig voorval voor. In de kantine ontstond een woordenwisseling tussen trainer Hans Kraay jr. en een drietal supporters, waaronder een lid van de aan FC Lienden gelieerde businessclub. Hierbij werd de trainer onheus bejegend wat uiteindelijk heeft geleid tot het onomkeerbare besluit om per direct te stoppen bij FC Lienden. Zowel het bestuur van Stichting Voetbal Ondersteuning FC Lienden als het bestuur van de vereniging FC Lienden betreuren dit incident ten zeerste en distantiëren zich van dit gedrag van de supporters. Het plotselinge besluit van Hans Kraay jr., die ook komend seizoen aan FC Lienden verbonden zou blijven, wordt betreurd en wordt gelijkertijd gerespecteerd. FC Lienden is Hans Kraay jr. veel dank verschuldigd voor de geweldige samenwerking die in totaal bijna 9 jaar heeft geduurd. Een periode waarin de club, mede dankzij zijn inbreng, zeer succesvol is geweest en vele hoogtepunten heeft gekend. Een 'sprookje' waarbij FC Lienden als kleine dorpsclub de top van het amateurvoetbal wist te bereiken. Dit voortijdige vertrek van Hans Kraay jr. als trainer en de clubmensen Hans en Sofie Kraay jr. als dicht bij de club FC Lienden betrokkenen is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de club.   

De mededeling voor de training van dinsdagavond dat Hans Kraay jr. per direct de club heeft verlaten heeft veel indruk gemaakt op de spelersgroep.

Voorlopig is Jan Veldhuizen als eindverantwoordelijk trainer doorgeschoven. De 51-jarige inwoner van Lienden is dit seizoen als assistent teruggekeerd bij de club waar hij in de periode 2007-2011 reeds als assistent werkzaam was en het seizoen 2012-2013 als hoofdtrainer fungeerde.

Voor zondag staat een belangrijke wedstrijd op het programma als op bezoek wordt gegaan bij sv De Dijk in Amsterdam. In totaal heeft FC Lienden nog 5 competitiewedstrijden om zich definitief veilig te spelen in de tweede divisie en nacompetitie te ontlopen.