• Tiel 11-03-2017
  NL Doet, vrijwilligers helpen mee op de stadsmoestuin J.D. van Leeuwenstraat,
  iov Stad Tiel.
  Foto Raphael Drent, Tiel.

  Raphael Drent
 • Maurik 11-03-2017
  NL Doet, jeugd scouting maakt een vuurtje na gedane zaken,
  iov Stad Tiel.
  Foto Raphael Drent, Tiel.

  Raphael Drent
 • Cees van Cuijlenburg
 • Cees van Cuijlenburg
 • Cees van Cuijlenburg
 • Cees van Cuijlenburg
 • Cees van Cuijlenburg

Handen uit de mouwen tijdens NLdoet

TIEL/MAURIK/ECK EN WIEL Vrijdag en zaterdag hebben weer heel veel mensen meegedaan met NLdoet. Op de site van NLdoet waren alle klussen in de regio te doen waar iedereen zich op kon intekenen. Sommige klussen waren helemaal vol en andere konden nog wel wat hulp gebruiken. Gelukkig voor de buitenklussen scheen het zonnetje en was het heerlijk weer om de handen uit de mouwen te steken.

In Tiel waren onder andere heel veel vrijwilligers bezig in de stadsmoestuin Franciscushof aan de J.D. van Leeuwenstraat. De tuin werd uit de winterslaap gehaald en weer klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen.

In Maurik hebben de scouts een houten brug gebouwd naar kampvuureiland. En als beloning werd er een kampvuur gemaakt, zodat ze de worstjes konden opwarmen.

De kantine van DOS Sportief in de sportzaal aan de Hellenbergstraat heeft een complete metamorfose ondergaan. De klus van NLDoet was allerminst de geringste. Integendeel, het draaide om een grote schoonmaakbeurt, enorm veel schilderwerk en een complete herinrichting. Binnen dat geheel vormt de grote loungebank met kleurrijke kussens een aanwinst van betekenis. Maar ook de speciale kinderhoek valt op door de vele kleuren. DOS Sportief kreeg ook meerdere materialen aangereikt door meedenkende en meewerkende vrijwilligers. Helemaal afgerond is de inrichting nog niet. DOS Sportief hoopt nog op een interne schenking om ook tafels en stoelen te completeren.