• De turnsters van DOS Sportief die zich kroonden tot een supertrio met acht veroverde medailles. Dus even eendrachtig showen op de brug.

    Manuela van Biesbergen
  • Manuela van Biesbergen

Geweldig slotakkoord van turnsters DOS Sportief

ECK EN WIEL Met een oogst van zes gouden, negen zilveren en vier bronzen medailles hebben de turnsters van DOS Sportief het seizoen formidabel afgesloten. Het merendeel van de plakken werd gewonnen bij de toestelfinales van het rayon Turnado, namelijk zestien. Maar ook in de competitie van de regio Noord-Holland (zie elders) waren de DOS-gymnasten succesvol.

In Culemborg speelde zich de strijd af tussen de toestelspecialisten uit het rayon. Per onderdeel kwamen de beste zes tot acht turnsters aan bod, die zich in de voorwedstrijden hadden gekwalificeerd voor afzonderlijk sprong, brug, balk en vloer. Marit de Boef, Demy van Brenk (jeugd vierde divisie) en Britt van Hoften (jeugd vijfde divisie) deden hierbij een forse greep in de prijzenpot. Het was liefst achtmaal raak. Vloer leverde De Boef de gouden op van 14.000 punten. Zij toonde een strakke oefening met arabier-dubbel flikflak. Bij Van Brenk ging het minder, maar toch nog genoeg voor een derde positie.

Sprong bracht de twee opnieuw naar het erepodium met zilver en brons. Marit kreeg de kans om zich ook te etaleren op brug en balk. Zij vertaalde het optreden nog eens met zilver op het eerste toestel, maar moest de eer op balk door een val aan de tegenstanders laten. Clubgenootje Britt van Hoften kende voor haar doen een topwedstrijd. Zij begon voortvarend op brug met een gedeelde tweede plaats. Op balk liet zij een oefening zien met veel elegantie. Zij werd hier met een score van 11.400 punten fraai eerste. Op vloer kwam haar talent voor dansen sterk naar voren. De jury beloonde dat opnieuw met een zilveren medaille.