Futsal Club Tiel laat onnodig punten liggen tegen FC Eindhoven

TIEL Dit seizoen zit alles tegen voor Hoofdklasse-titelkandidaat Futsal Club Tiel. Werd er tijdens de voorbereiding nog een knappe oefenzege geboekt tegen Topklasser ZVG, zo staat de Tielse zaalvoetbalclub na vijf competitieduels op het schamele aantal van één punt. De redenen hiervoor zijn bekend. De lijst met geblesseerde spelers is langer dan de lijst met fitte spelers, waardoor de Tielenaren meerdere keren niet of nauwelijks over wisselspelers hebben kunnen beschikken. Alleen al in de afgelopen week raakten wederom drie basisspelers geblesseerd.

Waar Tiel na vier duels slechts één punt had verzameld, pakte opponent FC Eindhoven - de verrassing van dit seizoen - de volle buit. Zij gingen dan ook als torenhoge favoriet het thuisduel met het geplaagde Futsal Club Tiel in.

Zonder de zieke coach, maar - voor het eerst - mét twee wissels, ging Tiel voortvarend van start. De bal werd in een rap tempo rondgespeeld, en de beloften van FC Eindhoven kwamen nauwelijks aan de bal. Na zeven minuten leidde dit tot de verdiende 1-0, na dat er al enkele schoten knap waren gepareerd door de Eindhovense doelman. Youssef Boudou tikte bij de tweede paal binnen na een mooie aanval. Uit het niets kwam de thuisploeg op 1-1: een vrije trap ging door de muur en bracht de teams weer in evenwicht. Futsal Club Tiel bleef echter onverminderd de aanval zoeken, wat al snel een enorme kans opleverde voor doelpuntenmaker Boudou. Hij raakte de bal echter niet goed en schoof de bal naast het lege doel.

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk, met de bezoekers die domineerden, maar Eindhoven dat steeds vaker gevaarlijk werd via de counter. FCT-doelman Paul Verbaarschott keepte echter een zeer sterke wedstrijd en bleek echter een enorme sta-in-de-weg. Eén van deze counters leverde desondanks de zeer ongelukkige 2-1 op. Henk-Jan Ravestein raakte de bal voor het eigen doel verkeerd, waarna de bal via de kluts en een artistiek hakje van een Eindhoven speler in het Tielse doel belandde. De bezoekers schakelden een tandje bij, en creëerden al snel kans na kans. Youssef Boudou raakte de paal, en ook voor Stefan Schuilenburg stond het houtwerk liefst driemaal de gelijkmaker in de weg.

Op het moment dat de druk FC Eindhoven te veel leek te worden, kwamen zij op 3-1. Een ongelukkige actie van keeper Verbaarschott zorgde er voor dat de Eindhovenaren via een vreemde carambole de kans kregen om vanaf een halve meter in het lege doel te koppen. Met nog slechts enkele minuten op de klok zetten de Tielenaren nog eenmaal aan. De 3-2 volgde al snel, maar de kansen die hierna volgden waren niet aan de Tielenaren besteed. Toen Boutalib Boudou met een gele kaart naar de kant gestuurd werd, doofde de wedstrijd als een nachtkaars.

Ondanks dit verlies gloort er weer hoop voor de Tielenaren. Boutalib Boudou: ,,Dit was de beste wedstrijd tot nu toe. Er werd scherp en geconcentreerd gevoetbald. Kleine foutjes hebben ons tegen de koploper uiteindelijk de kop gekost, maar gek genoeg ben ik wel tevreden. Ondanks het aantal blessures begint het systeem en speelwijze aardig vorm te krijgen. Kwaliteit is er voldoende, de punten komen vanzelf."