Frank Wiafe verlengt alsnog bij FC Lienden

LIENDEN Frank Wiafe Danquah blijft ook komend seizoen in het shirt van FC Lienden uitkomen. Club en speler hebben dit alsnog met elkaar afgesproken. De 28 jarige aanvaller keerde halverwege het seizoen 2016/2017 terug bij FC Lienden na een minder geslaagd avontuur bij Fortuna Sittard.

Voetbalnomade Frank Wiafe Danquah kwam in de zomer van 2015 naar FC Lienden. In zijn eerste seizoen bij de Betuwse club, met Hans van de Haar als trainer, leverde hij met 11 doelpunten een stevige bijdrage aan het kampioenschap van de zondag topklasse seizoen 2015/2016. Vervolgens plukte Fortuna Sittard de aanvaller weg. Mede door een trainerswissel werd het avontuur in Limburg geen succes en in de winterstop van het seizoen 2016/2017 keerde hij terug bij FC Lienden en werd meteen weer opgenomen in de basiself. Het afgelopen seizoen verliep minder voorspoedig en de voetballer met Ghanese roots verloor onder trainer Hans Kraay jr zijn basisplaats. De terugkeer van Hans van de Haar in de slotfase van de competitie veranderde zijn situatie. In afwachting van een definitieve club bleef Frank Wiafe in de voorbereiding meetrainen bij FC Lienden. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een contractverlenging, waardoor zijn wens om met FC Lienden actief te blijven in de tweede divisie alsnog in vervulling gaat.

Frank Wiafe begon met voetballen bij Ajax. Via het Engelse Newcastle United, het Hongaarse Ferencvaros en het Belgische Waasland-Beveren belandde Wiafe bij Achilles '29 in Groesbeek, om vervolgens de overstap naar FC Lienden te maken.