• Gemma Jansen

Ferrari knalt in Kapel-Avezaath

KAPEL-AVEZAATH Zaterdag schitterde het viertal van organiserende vereniging PSV De Margrietruiters in Ommeren tijdens hun thuiswedstrijd. De vier goed bij elkaar passende paarden lieten tezamen een fijne L-proef zien en mochten hiervoor maar liefst 71.67 % laten noteren. Dit nieuwe viertal gaf hiermee in de regio meteen een fraai visitekaartje af. Op zowel zaterdag als zondag vond een door rijvereniging De Batouwers georganiseerde selectie dressuurwedstrijd plaats bij PSV De Roskam in Kapel-Avezaath. De klasse Z1 werd er op zaterdag gewonnen door een van de leden van die organiserende club. Marcella de Ronde stuurde haar Diarado-zoon annex menpaard van vader Piet, Giovanelli heel fijn door beide proeven en dat leverde dan ook twee oranje linten en een winstpunt op. Marcella zit voor wat betreft paardrijden met haar neus op het goede voorbeeld, want zij is al enige tijd werkzaam bij Dressuurstal van Baalen in Brakel. In de klasse M1 maakte Jenetta van Beusichem van LR De Grote Brug goede sier en werd met haar Wynton-nakomeling een keer tweede met 188.5 punten. Deze Ferrari is niet alleen een echte blikvanger, maar kan tevens mooi gedragen en in balans bewegen, een paard met heel veel kwaliteit. Van hetzelfde kaliber had clubgenoot Bruce Buyserd ook twee paarden bij zich. Zaterdag deed hij mee in de klasse ZZ-Licht met Discovery. Hierin werd hij niet alleen twee keer overtuigend eerste, tevens behaalde hij de benodigde winstpunten om hogerop te mogen met de grote United-zoon. Een dag later startte hij in de klasse L1 met Beukestein's Kartouche A. Ook deze vierjarige zoon van Johnson liet zich heel fijn rijden en dat leverde eveneens twee oranje linten op met 215 en 210.5 punten. Het is even rustig geweest rond Rachel Wesseling en haar Giovanni. De amazone van De Roskam heeft vooral thuis getraind om de puntjes op de i te zetten. Deze opzet bleek geslaagd, want de combinatie werd zondag eerste in de lastige M2-klasse (184.5). Dilay Callaars van manege Satana gaat ook maar af en toe op wedstrijd. Met haar jonge Jumanji startte ze in Kapel-Avezaath in een B-proef en werd hierin glansrijk eerste met een hoge score, 203.         

Anouk van Hese uit Lienden beleeft momenteel veel plezier aan het springen met haar Contessa's Baileys. Hiervoor bezocht zij zaterdag een springwedstrijd in Nunspeet. Ze startte met haar valkkleurige merrie in de klasse M en liet niet alleen weer twee winstpunten bijschrijven, maar mocht na een foutloze ronde tevens opstellen als tweede. De combinatie heeft nog maar twee winstpunten nodig om in de klasse Z te mogen starten en dat terwijl ze pas sinds november vorig jaar in de klasse B-springen begonnen zijn.

Hippische agenda: 23 mei: dressuurwedstrijd bij rijvereniging Tielerwaard-West in Herwijnen; 25 mei: dressuurwedstrijd bij De Malsnaruiters in Buurmalsen en onderlinge samengestelde menwedstrijd van MV Waal & Linge in Herwijnen en Club- en Kennisdag bij De Bergakkerruiters in Est; 26 mei: dressuurwedstrijd bij PSV De Lekzoomruiters in Culemborg en manege De Paardesprong in Neerijnen; 31 mei en 2 juni: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 1 juni: dressuurwedstrijd bij PSV De Margrietruiters in Ommeren; 1 en 2 juni: selectiewedstrijd springen bij PSV De Roskam in Kapel-Avezaath; 2 juni: subtop dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen.