• Joop Kappert

FC Lienden woensdag thuis voor beker tegen HHC Hardenberg

LIENDEN FC Lienden wacht in de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker aanstaande woensdag een pittige tegenstander. Op sportpark De Abdijhof wordt gespeeld tegen HHC Hardenberg. De wedstrijd begint om 19.30 uur. De winnaar plaatst zich voor de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi.

Om deze eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi te bereiken moet de Betuwse ploeg zo pril in het nieuwe voetbalseizoen 2017/'18 dus gelijk vol aan de bak. Met HHC Hardenberg wordt een competitiegenoot in de Tweede Divisie getroffen. Eind september komen beide ploegen elkaar voor de competitie opnieuw in Lienden tegen. Afgelopen seizoen speelden beide teams in de competitie eveneens tegen elkaar. De uitwedstrijd wist de ploeg van trainer Hans Kraay jr. nipt te winnen (0-1) terwijl de thuiswedstrijd in een 1-1-gelijkspel eindigde.

Het grote Hardenbergse HHC kende vorige seizoen een belabberde competitiestart. Vervolgens ging het roer om en met een indrukwekkend vervolg wist de ploeg zich uiteindelijk te handhaven in de Tweede divisie. In de voorbereiding speelde de ploeg van de tijdens het afgelopen seizoen ingestapte trainer Gert Jan Karsten de nodige oefenwedstrijden. Zo werd van Jong PEC Zwolle (3-4) en Quick '20 (5-2) gewonnen en werd tegen Jong Groningen 4-4 gespeeld. De laatste oefenwedstrijd thuis tegen Jong FC Twente eindigde in een 0-0 gelijkspel.

FC Lienden werkte eveneens de nodige oefenwedstrijden af. De drastisch vernieuwde selectie (met 12 nieuwe gezichten), mede noodzakelijk door het vertrek van de nodige spelers waaronder een paar 'sterkhouders', zal snel tot een ingespeeld team gevormd moeten worden. Jammer is het dat de staf geconfronteerd wordt met wat blessuregevallen.

Een voorspelling doen is vrijwel onmogelijk. HHC Hardenberg zal zorgen dat de vlag er bij de start van dit nieuwe seizoen beter bij hangt dan vorig jaar. En FC Lienden werd weliswaar uiteindelijk knap 6e, resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie. Het kon wel eens een spannende pot worden op de Abdijhof. Voor beide clubs is deze bekerwedstrijd zo vlak voor de start van de competitie niet alleen een goede laatste test, er staat ook zeker wat op het spel. Kwalificatie voor de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi. Een toernooi waar beide clubs mooie herinneringen aan hebben. Doorgaan in het bekertoernooi betekent dat er aansprekende en, in meerdere opzichten, aantrekkelijke wedstrijden uit de koker kunnen komen. Het is dus belangrijk om zaterdagavond 26 augustus erbij te zijn als tijdens het programma "De Eretribune" van FOX Sports de loting van de eerste ronde van de KNVB beker live wordt uitgezonden.

De wedstrijd FC Lienden - HHC Hardenberg van woensdag moet een winnaar opleveren. Bij een gelijke stand na 90 minuten wordt eerst verlengd. Is de stand vervolgens nog in evenwicht dan moeten strafschoppen de beslissing brengen. Nieuw is dat in dit KNVB bekertoernooi als test is toegestaan dat bij verlenging van bekerwedstrijden een 4e wissel wordt doorgevoerd.

De al met al interessante wedstrijd FC Lienden - HHC Hardenberg (aanvang half acht) staat onder leiding van scheidsrechter M.J. Nagtegaal. Voor deze bekerwedstrijd zijn de toegangsprijzen als volgt: tot 12 jaar gratis; 12-16 jaar en 65+ € 6; overigen € 10. Deze toegangsprijzen gelden ook voor FC Lienden leden.