• foto Rias Immink

    foto Rias Immink
  • Joop Kappert
  • Joop Kappert
  • Joop Kappert
  • Joop Kappert
  • Joop Kappert

FC Lienden wint ruim van Jong Sparta (met video)

LIENDEN FC Lienden heeft een ruime en dik verdiende 3-0 overwinning behaald op Jong Sparta. Een hele belangrijke zege op een directe concurrent. De grote man (zowel letterlijk als figuurlijk ) bij FC Lienden was Danny van den Meiracker. Hij legde met twee uitstekende doelpunten de basis voor de overwinning. Lienden schoot geweldig uit de startblokken. In de eerste vijf minuten kreeg Abderrahim Loukili al twee dotten van kansen, maar wist die niet te verzilveren. Na een kwartier kwam Lienden verdiend op voorsprong. Een corner van Mo Bendadi werd door Danny van den Meiracker onberispelijk ingekopt (1-0). Jong Sparta poogde wel wat terug te doen, maar verder dan een schot van Cyril Chevreuil net naast en een schot van Lovette Felicia op de vuisten van Jan Schimmel kwam het niet.

In de tweede helft was Loukili met een kopbal dichtbij de 2-0, maar keeper Michael Fabrie kon met een uiterste krachtsinspanning de bal uit de hoek tikken. Het bleek uitstel van executie, want twee minuten later was het wel raak. Een diepe bal van Leon Broekhof bereikte Danny van den Meiracker, die met een snoeihard schot keeper Fabrie het nakijken gaf (2-0). Jermo Wilsterman vond na een rush over rechts de lat op zijn weg, de rebound van Loukili vloog hoog over. De eindstand kwam in de 69ste minuut tot stand door Loukili, die een voorzet van Frank Wiafe Danquah in het dak van het doel schoot (3-0).

Door deze zege neemt Lienden afstand van de gevarenzone en stijgt naar de tiende plaats op de ranglijst met uitzicht naar boven.