• Jesse van Baal: ,,Ik ben vorige week bij de groep aangesloten en hoop zo snel mogelijk volledig mee te kunnen draaien.

    Raphael Drent

FC Lienden wacht zware klus

LIENDEN FC Lienden wist zaterdag tegen het sterke GVVV in Veenendaal eindelijk de negatieve spiraal van vier nederlagen op rij te doorbreken. Met een meer dan verdiend 2-2 gelijk spel op zak mogen de koppies weer wat omhoog. Dat is ook hard nodig, want zaterdag om 15.30 uur staat alweer de volgende pittige tegenstander klaar. Dan komt Rijnsburgse Boys op bezoek op.

door Henk Roozenboom

De ploeg uit de Bollenstreek speelt, na de promotie van vorig jaar, voor het tweede seizoen in de Tweede Divisie. In het eerste jaar wist de ploeg, na een wisselvallige gewenningsperiode, keurig in het linker rijtje te eindigen. In de lopende competitie doen de Boys het uitstekend. Met een puntje achterstand op koploper IJsselmeervogels staan ze samen met AFC op een keurige tweede plaats. Rijnsburgse Boys beschikt over een aantal gevaarlijke jongens, die gemakkelijk en veel scoren. Allereerst is daar Jeffrey Jongenelen. De 29-jarige aanvaller belandde enkele jaren geleden via Katwijk bij Rijnsburgse Boys. Hij combineert snelheid, balvaardigheid en kopkracht en is daardoor een gevaar voor iedere verdediging. Middenvelder Joël Tillema is een routinier, aanvallend sterk en scoort met grote regelmaat. Zijn roots liggen bij ADO Den Haag, waar hij een aantal Eredivisie wedstrijden op zijn naam schreef. Via Spakenburg en Scheveningen is hij bij Rijnsburgse Boys beland. Ook een man om in de gaten te houden. Een derde gevaarlijke rakker is Maiky Parami. Hij is met VVSB al diverse keren in Lienden actief geweest en ook hij is een snelle, beweeglijke spits. Voor de Liendense verdedigers alle hens aan dek, want er zal zo goed als zeker meer dan genoeg werk aan de winkel zijn. Al met al een mooi affiche voor de jonge Liendense ploeg. Hopelijk kan de ploeg ook aanvallende impulsen ontplooien, zeker nu het beschikt over een geroutineerde en ervaren spits. Met Michiel Hemmen is er weer een aanspeelpunt, die de bal kan vasthouden, maar ook over scorend vermogen beschikt.

JESSE VAN BAAL De jonge spits Jesse van Baal uit Maurik kampt al ruim twee en half jaar met een slepende enkelblessure: ,,Jullie, van Stad Tiel/Stad Buren, hebben het afgelopen jaar regelmatig naar mijn situatie geïnformeerd en er over geschreven. Soms leek het goed te gaan, maar vaker kreeg ik een terugslag of nieuwe ontstekingen. Twee extra operaties en een zwaar revalidatie programma hebben een behoorlijk stempel op de genezing gedrukt. Het gaat nu eindelijk goed. Ik ben vorige week bij de groep aangesloten en hoop zo snel mogelijk volledig mee te kunnen draaien. Ik merk na afloop van de training nog wel reactie in de enkel, maar ook dat gaat langzaam beter. Ik heb in mijn blessure periode niet alleen maar zitten kniezen, maar ook nog tijd gevonden om een opleiding tot personal trainer te volgen. Die heb ik inmiddels met succes afgerond. Op dit moment doe ik nog niets met deze opleiding, maar dat komt in de toekomst nog wel. Ik ben nu werkzaam in de zaak van mijn vader. Hij heeft coffeeshops in Culemborg en Tiel. Ik doe daar alle voorkomende werkzaamheden en dat bevalt me uitstekend. Het spul, dat daar verkocht wordt is gelukkig niet aan mij besteed. Ik hoop wel, dat de genezing van de enkel nu echt in de laatste fase zit en dat ik op niet al te lange termijn weer volledig fit kan worden. Daar heb ik heel erg mijn best voor gedaan en het heeft nu wel lang genoeg geduurd, vind ik."