• FC Lienden claimt strafschop, twee VVSB spelers halen Jordie van der Laan onderuit

    Johan van Kouterik
  • Drukte voor het doel van FC Lienden keeper Jan Schimmel

    Johan van Kouterik
  • Drukte voor het doel van VVSB met Arjan Goorman sterk in de lucht

    Johan van Kouterik

FC Lienden verliest van VVSB (video)

LIENDEN FC Lienden is in de Tweede Divisie tegen de eerste nederlaag aangelopen. VVSB uit Noordwijkerhout was met 2-0 te sterk voor de Liendense formatie. Vooraf was trainer Hans Kraay nog optimistisch: ,,We pakken ze gelijk bij de strot en gaan ze fanatiek afjagen. Alleen zal de afwerking beter moeten."

In de eerste helft lukte het vastzetten en afjagen uitstekend. VVSB kwam er niet aan te pas en Lienden kreeg kansen op een voorsprong. Een regen aan corners was het gevolg. Alleen de afwerking bleek nog een zwak punt. Twee goede kansen waren aan Abderrahim Loukili niet besteed. Jordi van der Laan kreeg een fraaie kans, ook hij wist het net niet te vinden. Een fraaie vrije trap van Mo Bendadi werd door doelman Ronald van der Meer uit de hoek getikt.

Vlak voor rust kwam VVSB uit het niets bijna op voorsprong. Een foutieve inspeelbal van doelman Jan Schimmel werd onderschept door Giovalli Serbony, maar Jan wist met een uiterste krachtsinspanning naderend onheil te voorkomen.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. VVSB nam in 55ste minuut onverwacht de leiding. Na een vrije trap werd verdediger Jordy Zwart vrijgelaten en hij kon ongehinderd de 0-1 binnenkoppen. Bij Lienden werd een aanvallende wissel toegepast. De ploeg raakte de kluts kwijt en werd door VVSB overlopen. In de 77ste minuut deelde VVSB de genadeklap uit. Na slordig verdedigen kon invaller Tim de Rijk de 0-2 aantekenen. 

BEKER Gisteravond vond in Hilversum de loting voor de KNVB-Beker plaats. FC Lienden werd gekoppeld aan het sterke AZ, de ploeg van John van den Brom. Het duel wordt gespeeld op dinsdag 20, woensdag 21 of donderdag 22 september. Hierover geeft de KNVB maandag meer duidelijkheid.