• Ab Donker

FC Lienden sluit oefenreeks winnend af

LIENDEN FC Lienden heeft de voorbereiding afgesloten met een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser DFS uit Opheusden. Een pittige tegenstander, die weinig onderdeed voor de 2e divisionist.

De Liendense verdediging had de handen vol aan de goed combinerende tegenstander. Binnen vijf minuten moest doelman Jan Schimmel al gestrekt naar de bovenhoek om een ziedend schot van Sebastiaan Kolff onschadelijk te maken. FC Lienden werd niet echt gevaarlijk, maar nam vlak voor rust toch de leiding door een prachtig schot van Abderrahim Loukili (1-0). Halverwege de tweede helft bouwde Lienden de voorsprong uit. Na een corner tikte Leon Broekhof de bal achter de Opheusdense doelman (2-0). Het werd nog bijna 3-0, maar een knal van Mark Fennebeumer teisterde de lat.

De voorbereiding op de competitie was niet optimaal. De spelersgroep was nooit compleet, daardoor was het moeilijk om nu al automatismen in te slijpen. Aan de fine-tuning zal de komende weken nog hard gewerkt worden. Toch is trainer Hans Kraaij optimistisch gestemd: ,,De doelstelling vanuit de club is een plaats in de middenmoot. Mijn persoonlijke doelstelling is een plaats in de subtop. We spelen tegen de sterkste zaterdagclubs, de top zeven van de zondagtopklasse en vier schaduwteams van eredivisieclubs. We behoren qua budget wel bij de laatste vijf, maar kwalitatief schat ik ons in op plaatst vier of vijf."

Ook aanvoerder Mike Vreekamp is verwachtingsvol: ,,Het wordt een prachtige competitie .Ik heb ontzettend veel zin om te beginnen en geloof er heilig in, dat we goede resultaten gaan behalen. Het liefst zou ik vandaag al aan de aftrap van de eerste competitiewedstrijd staan." Voorafgaand aan de wedstrijd hield FC Lienden voor het eerst een open dag. Er was een wedstrijd tussen Lienden Zaterdag en een team met oud Lienden spelers. Voor de jeugd was er een voetbal clinic georganiseerd. Er was een vijftal onderdelen, die door de Liendense selectiespelers met de kinderen gedaan werden. Na afloop kregen alle deelnemers een elftalposter van FC Lienden en daarna brak de jacht op handtekeningen los. Al met al kan men terugkijken op een zeer geslaagde dag.