• foto Rias Immink

FC Lienden sloft in slotfase

LIENDEN FC Lienden, koploper in de topklasse, won de lastige thuiswedstrijd tegen ADO'20 met 1-0. Dat doelpunt viel pas in de 'dying seconds' van de blessuretijd. Abderahim Loukili kwam, na een doorkopbal van Erik van Eem die door de wind gedragen achter de verdediging viel, alleen voor de doelman en deponeerde de bal in de touwen. Een paar tellen later was de wedstrijd afgelopen.

Een uitstekend resultaat voor de mannen van trainer Hans van de Haar. En vooral nadat de uitslagen van de directe concurrenten doorkwamen. VVSB, nummer twee van de ranglijst, liet met 0-0 twee kostbare punten bij OJC in Rosmalen liggen. Zaterdagavond bleef UNA, nummer drie, bij EVV in Echt zelfs met lege handen staan. FC Lienden staat nu weer vijf punten voor op VVSB en zeven op UNA, dat ook nog eens een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Na twee gelijke spelen in de moeilijke uitwedstrijden bij De Treffers in Groesbeek (3-3) en VVSB in Noordwijkerhout (2-2), die als een overwinning voelden, smaakte FC Lienden weer eens het zoet van de overwinning. Daarbij had de ploeg het geluk van de aanstaande kampioen. Want de Heemskerkers, die als vierde van onderen in de degradatiezone staan, hadden met een beetje meer geluk de drie punten van de Abdijhof meegenomen.

De thuisclub begon noodgedwongen met een geïmproviseerde verdediging. Guido van Rijn en Marciano van Leijenhorst zaten een schorsing uit, net als de sterkhouder Christiaan van Hussen. Ralph Dua stond nu in het centrum, Nick Vijlbrief en Wesley Vaes waren de vleugelbacks.

FC Lienden had het meeste balbezit, maar de eerste twee kansen waren voor de bezoekers. Doelman Jan Schimmel hield Aaron Bruijn en Tom van den Brink van een treffer af. Laatste man Tom van der Neut miste aan de andere kant maar net met het hoofd.

FC Lienden had na rust de wind mee. In de 75ste minuut miste Youssef el Jebli een prima kans. In de blessuretijd was ADO'20 dicht bij de overwinning toen Clive Keus helemaal vrij stond. Hij miste deze unieke gelegenheid. Aan de andere kant sloeg Loukili wel toe en pakte FC Lienden de niet meer verwachte overwinning: 1-0.

FC Lienden: Jan Schimmel; Nick Vijlbrief (46. Mo Ajiach), Ralph Dua, Tom van der Neut, Wesley Vaes; Milad Intezar, Youssef el Jebli, Mike Vreekamp, Rafael Uiterloo (Ansu Camara), Erik van Eem, Abderrahim Loukili.

Foto: Milad Intezar (20) in een fel duel. Achter hem kijkt matchwinnaar Abderrahim Loukili toe.