• Lienden 13-01-2018 Voetbal Lienden Achilles iov Stad Tiel Foto Raphael Drent

    Raphael Drent
  • De spelers van FC Lienden en Achilles'29 komen op

    Sjors Tanis
  • Bas de Meijer
  • Bas de Meijer
  • Bas de Meijer
  • Bas de Meijer

FC Lienden pakt punten in beladen duel met Achilles'29

LIENDEN - Zou de wedstrijd tussen FC Lienden en Achilles'29 (dat vorige week failliet werd verklaard) doorgaan of niet? Lang was het dé meest gestelde vraag bij de desbetreffende clubs, maar het duel ging 'gewoon' door en na negentig minuten bleven de punten in Lienden: 2-0.

Door Sjors Tanis

De bezoekers uit Groesbeek kenden zoals gezegd een roerige week, waarin het voortbestaan van de club onduidelijk was én op korte termijn of de wedstrijd tegen FC Lienden, de nummer tien in de Tweede Divisie, wel doorgang kon vinden. Dat gebeurde, al kwam Achilles'29 met een half belofteteam aan de start vanwege het vertrek van een aantal spelers (waaronder aanvoerder Boy van de Beek) na het nieuws over het faillissement. Op de bank zat interim-trainer Frans Derks na het opstappen van Eric Meijers afgelopen donderdag.

Geen optimale voorbereiding dus voor Achilles'29, maar toch kon de ploeg in de eerste minuten goed meevoetballen met het team van Hans Kraaij jr.. Maar Lienden-spits Danny van den Meiracker brak -niet voor het eerst- de ban door na ruim een kwartier raak te koppen na een voorzet van de sterk spelende Abderrahim Loukili. De openingstreffer leek de bezoekers wakker te hebben geschud en in het vervolg van de eerste helft waren de betere kansen voor de in het oranje spelende Achilles'29. De beste kans was twee minuten voor de pauze, toen Achilles-speler Justin de Vos de bal van dichtbij niet achter Lienden-doelman Jan Schimmel kreeg.

Ook na rust kon Lienden, dat met de tiende plek op de ranglijst vier plekken hoger staat dan Achilles'29, de tegenstander niet kapot spelen. Lang bleven de ploegen, in ieder geval qua veldspel, gelijkwaardig, maar een dubbele wissel van Kraaij zorgde voor een ommekeer. Jawad Bellahsan en Mo Bendadi vervingen Frank Wiafe en Nick Hak, en dat wierp z'n vruchten af voor de thuisploeg, dat meer grip kreeg op de wedstrijd.

Die grip leverde ook mogelijkheden op, maar zes minuten voor tijd ontsnapte de thuisploeg aan de gelijkmaker na een schot op de lat van Achilles'29. Het bleek het laatste wapenfeit van Achilles, want in blessuretijd bekroonde Bellahsan zijn sterke invalbeurt met de beslissende 2-0 uit een counter. De drie punten blijven dus in Lienden, al ging het zeker niet vanzelf op Sportpark De Abdijhof. Maar ondanks het matige niveau is het genoeg om het kwakkelende Achilles'29 met 2-0 te verslaan.