FC Lienden oefent tegen De Graafschap

LIENDEN Topklasser FC Lienden oefent zaterdag op sportpark De Abdijhof tegen eredivisionist De Graafschap. Beide ploegen waren het afgelopen seizoen erg succesvol. FC Lienden kroonde zich via twee overwinningen op Kozakken Boys, de kampioen van de topklasse zaterdag, voor het eerst in zijn bestaan tot algeheel amateurkampioen van Nederland. In Werkendam werd het 1-0 en thuis deed de ploeg van trainer Hans van de Haar het een week later met 2-0 nog eens dunnetjes over.

De Graafschap verraste vriend en vijand door afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de eredivisie te promoveren. De Doetinchemmers, waar Peter Hofstede als manager aan de slag gaat, is naarstig op zoek naar versterking van de selectie. Youssef el Jebli, een van de smaakmakers bij FC Lienden, is al ingelijfd. Wellicht dat de goaltjesdief zaterdag tegen zijn oude club nog in actie komt.

FC Lienden heeft voor komend seizoen opnieuw een missie. De landskampioen moet bij de eerste zeven van de topklasse zien te komen. Want dan speelt de ploeg het jaar daarop in de nieuw te vormen tweede divisie.

De oefenwedstrijd tegen De Graafschap in Lienden begint zaterdag om 18.00 uur.