• Ab Donker

FC Lienden maakt zich op voor nacompetitie

LIENDEN FC Lienden kan zich opmaken voor de nacompetitie in de tweede divisie om alsnog degradatie te voorkomen. Door de smadelijke 6-0 nederlaag bij Rijnsburgse Boys is de veilige veertiende plaats op de ranglijst onbereikbaar geworden.


De Liendenaren kwamen nog wel aardig uit de startblokken. Salim Mansouri raakte zelfs de lat. Maar al snel nam de thuisclub de touwtjes in handen. In een mum. Aan tijd werd het 3-0 door twee doelpunten van Joel Tillema en een treffer van Zeldenrust.
Na rust werd het spel van de bezoekers er niet beter op. Opnieuw Tillema scoorde 4-0 en haalde alle spanning uit de wedstrijd. Roderick Gielisse dompelde Lienden nog verder in de zorgen meteen 5-0. Met zijn vierde treffer maakte Tillema het halve dozijn vol.

Omdat Barendrecht verloor (degradeert daardoor rechtstreeks) en Jong Almere als laagst geklasseerde 'jong-team' automatisch uit de tweede divisie moet degraderen (komend seizoen spelen er maximaal twee 'jong-teams' in de tweede divisie) is Lienden wel verzekerd van een herkansing in de nacompetitie. Daarin treffen de Liendenaren maximaal twee periodewinnaars uit de derde divisie.