• foto Rias Immink
  • foto Rias Immink

FC Lienden kampioen van de topklasse

HAAKSBERGEN FC Lienden is, een week voor het einde van de competitie, de nieuwe kampioen van de topklasse. De ploeg van trainer Hans van de Haar won zelf tamelijk moeizaam met 0-2 bij het nog niet van degradatiezorgen verloste HSC'21 in Haaksbergen. En nam met genoegen kennis van het 0-0 gelijkspel, dat de enige overgebleven concurrent UNA bij HBS in Den Haag boekte. Die ploeg had FC Lienden op de eerste speeldag met 2-1 geklopt.

Voor het eerst in de historie staat FC Lienden op de hoogste tree van de topklasse. De ploeg mag in twee wedstrijden met de kampioen van de zaterdagtopklasse gaan uitmaken wie er zich algemeen landskampioen bij de amateurs mag noemen. Daarvoor heeft Kozakken Boys op dit moment de beste papieren. Op drie punten volgt Spakenburg met enkele oud-gedienden uit Lienden.

FC Lienden speelde een moeizame eerste helft. De thuisclub staat nog in de gevarenzone, maar strandde op de prima keepende Jan Schimmel, die zijn doel schoon hield.

Na rust besliste FC Lienden de wedstrijd binnen tien minuten. In de 56ste minuut onderschepte Rafael Uiterloo een pass en speelde Youssef el Jebli aan: 0-1. In de 65ste minuut tekende Uiterloo zelf met een uitgekiend schot, dat over doelman Jeffrey Brammer in de touwen verdween, voor de beslissende 0-2.