• Lienden 18-01-2015
    Voetbal Lienden-OJC Rosmalen,
    iov Stad Tiel.
    Foto Raphaël Drent, Tiel.

    Raphael Drent

FC Lienden houdt OJC Rosmalen onder de duim

LIENDEN - FC Lienden, koploper in de topklasse zondag, hield bij de herstart van de competitie OJC Rosmalen onder de duim. Het werd op sportpark De Abdijhof een toch wel benauwde 2-1 overwinning voor de mannen van trainer Hans van de Haar.

FC Lienden kon het stugge OJC Rosmalen maar niet op een beslissende afstand zetten. Dat mocht de ploeg zichzelf aanrekenen, want kansen waren er voldoende. In het eerste kwartier kregen Marciano van Leijenhorst en Abderrahim Loukili twee opgelegde scoringsmogelijkheden, maar de schoten gingen over het doel.

In de 24ste minuut werd het 1-0, na geklungel in de Rosmalense verdediging. Doelman Bart Tinus verwerkte een terugspeelbal niet goed. De bal ging omhoog en kwam ineens in het bezit van Youssef el Jebli. Die vond de korte hoek: 1-0.

Het enige schot op het Liendense doel was ook meteen de gelijkmaker. Tien minuten voor de pauze deponeerde René Geerts de bal secuur in de rechterbovenhoek: 1-1.

Na rust was de wedstrijd meer in balans, al miste FC Lienden weer enkele kansen en trof El Jebli de paal. In de 64ste minuut werd het 2-1. Mike Vreekamp tikte een lage voorzet bij de eerste paal binnen. Die voorsprong hield de koploper met enige moeite tot het einde vast.

Lees meer in Stad.Tiel van woensdag 21 januari.

Foto: FC Lienden-spits Abderrahim Loukili wordt afgestopt door René Geerts, doelpuntenmaker van OJC Rosmalen.