• FC Lienden

FC Lienden breidt scouting uit

LIENDEN FC Lienden heeft voor de A-selectie Sjaak van den Helder aangesteld als coördinator scouting. De nieuwe coördinator scouting moet, samen met de al binnen FC Lienden actieve technische mensen en het aanwezige netwerk, zowel de externe scouting als de interne scouting verder vorm geven.

Met de stap naar de Tweede divisie wordt de scouting nog belangrijker. Maar ook verlaten de laatste tijd steeds vaker spelers FC Lienden om de stap naar een hoger niveau, het betaalde voetbal, te maken. Dit past in de doelstellingen van het technisch beleid maar houdt wel in dat door de hiermee behaalde resultaten doorstroming en aanvulling van de eerste elftalselectie nog belangrijker wordt. Daarnaast heeft FC Lienden de ambitie om na twee achtereenvolgende kampioenschappen van de topklasse zondag in de Tweede divisie een constante factor in het linker rijtje te zijn. Naast het bieden van een aansprekend en uitdagend podium voor ambitieuze en talentvolle spelers uit de regio wil FC Lienden in het kader van talentontwikkeling en opleiding meer de samenwerking zoeken met de wijde regio van de Betuwe en de Vallei. Ook hier ligt een taak voor de Coördinator Scouting.

Met de aanstelling van de 65 jarige Sjaak van den Helder wordt een ervaren voetbalman binnen gehaald. De al 16 jaar in Lienden woonachtige voetbalman gaat zijn taken bij FC Lienden uitvoeren naast zijn hoofdbezigheid als scout voor het Schotse Celtic FC. De voormalige FIFA player's agent en hoofd jeugdscouting van Vitesse was in het verleden wat het amateurvoetbal betreft onder andere op zowel voetbaltechnisch als management gebied actief bij verenigingen als GVVV, DOVO en v.v. De Meern. De coördinator scouting is onderdeel van de Technische Commissie van de A-selectie van FC Lienden.