• Lienden 21-04-2016
    Persconferentie Lienden, vlnr Wagenvoort, Timmer en Ton Fitsch,
    iov Stad Tiel.
    Foto Raphael Drent, Tiel.

    Raphael Drent

FC Lienden bereidt zich voor op tweede divisie

LIENDEN Binnen FC Lienden gaat men er van uit dat het zich kwalificeert voor een plaats in de nieuw te vormen tweede divisie. Deze ontstaat door de invoering van de nieuwe voetbalpiramide en komt onder de huidige eerste divisie en boven de beide topklassen. In deze divisie zullen de bovenste zeven uit de zaterdag- en zondag topklasse uitkomen aangevuld met vier beloftenteams van betaalde clubs.

FC Lienden is altijd een fervent voorstander van deze indeling geweest en heeft alles in het werk gesteld om aan alle gestelde voorwaarden te voldoen. De ambitie van FC Lienden is om structureel op dit niveau te acteren, maar het wil ook een open en maatschappelijk betrokken club zijn en vooral haar binding met de regio behouden. Het eerste elftal staat komend seizoen onder leiding van Hans Kraay jr. en van hem wordt aantrekkelijk en herkenbaar voetbal verwacht. Het team moet het visitekaartje van de Betuwe worden. De club gaat op het gebied van communicatie ook nieuwe wegen inslaan.

Per 1 augustus wordt ''FC Lienden tv" via een eigen YouTube kanaal operationeel en er komt een nieuwe website, die aan alle moderne eisen voldoet. De huidige businessclub, die momenteel ongeveer 50 leden omvat, zal in de nabije toekomst uitgebreid moeten worden. Om dit te realiseren is een nieuwe commerciele man aangetrokken in de persoon van Ton Fitsch. Hij heeft zijn sporen in het voetbal ruimschoots verdiend. Zo was hij in het verleden werkzaam als commercieel manager bij de Graafschap, Heracles, AGOVV en Vitesse. Zijn laatste klus was bij hoofdklasser sv Babberich. Toen hij zijn werkzaamheden bij Babberich afgesloten had, zijn Nico Wagenvoort en Adrie Timmer (bestuursleden en tevens sponsors) gelijk tot actie overgegaan en hebben Ton Fitsch weten over te halen om voor FC Lienden te gaan werken. Zijn taak zal zijn om van de huidige businessclub een stabiele factor binnen de club te maken en deze daarna langzamerhand uit te bouwen, en zo een goede basis te leggen voor een goede toekomst op een hoger platform. De binding met de regio mag daarbij niet uit het oog verloren worden. Fitsch is er van overtuigd, dat hij zijn opdracht tot een succes kan maken en zal zijn hele ziel en zaligheid in deze missie leggen.

In het nieuwe seizoen worden alle thuiswedstrijden gespeeld op zaterdagavond om 18.00 uur. Ook is directe plaatsing voor de KNVB-beker een garantie voor een aantal aantrekkelijke extra wedstrijden. FC Lienden zal in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een aantal oefenwedstrijden spelen tegen aansprekende tegenstanders waaronder Spakenburg, de nieuwe club van huidig FC Lienden trainer Hans van de Haar. Op zaterdag 6 augustus wordt de jaarlijkse open dag georganiseerd. De start van de nieuwe competitie staat gepland voor het weekend 13/14 augustus.