• Ab Donker

Faillissement WKE gunstige gevolgen FC Lienden en TEC

TIEL Het uitgesproken faillissement van WKE uit Emmen heeft grote gevolgen voor topklassers TEC en FC Lienden. Als ook het door de Emmenaren ingestelde beroep wordt verworpen, staat TEC zelfs opeens op de eerste plaats. FC Lienden is gestegen naar een gedeeld derde plaats.

De reden van beide positieverbeteringen is dat zowel TEC als FC Lienden van WKE verloren. FC Lienden in Lienden met 0-2, TEC op De Lok in Tiel met 1-2. Deze uitslagen worden geschrapt. Het Amsterdamse AFC is de grootste verliezer. AFC won zowel in Amsterdam als in Emmen en gaat er bij het definitief uitspreken van het faillissement maar liefst zes punten op achteruit. Ook huidig koploper Koninklijke HFC moet een 6-2 overwinning inleveren en zakt daardoor naar een vijfde plaats. De Treffers verloor uit met 3-2 en won thuis met 1-0 en verliest daarmee drie punten.

Een vervelende bijkomstigheid voor TEC is dat de ploeg zondag juist bij WKE in Emmen op bezoek moet. ,,Een wedstrijd van niets. Je weet dat naar alle waarschijnlijkheid het resultaat niet telt. Om in de goede tred te blijven gaan we wel voor de volle winst. De mooie reeks van nu willen we niet onderbreken", oppert trainer Frits van den Berk. ,,Ik hoop dat de wedstrijd niet door gaat, maar alles ziet er naar uit dat we zondag gewoon in Emmen aan moeten treden."

TEC zal zich ondanks het dreigend onheil voor WKE uiterst serieus voorbereiden op de uitwedstrijd. ,,We hebben nog wat goed te maken. Thuis speelden we een dramatische eerste twintig minuten. Daarna herstelden we ons goed, maar viel de opgelopen 0-2 achterstand niet meer goed te maken. Maar zou WKE onverwachts het faillissement kunnen ontlopen dan is winst in Emmen meer dan ooit noodzakelijk."

Bij FC Lienden heerst een berustende sfeer. De problemen bij WKE gaan de ploeg wel aan het hart, maar druk maakt niemand zich er om. Alleen de grotere kans om bij de top zeven te eindigen, wordt met een glimlach geïncasseerd.

Het faillissement van de Drentse ploeg legt TEC en FC Lienden geen windeieren in hun streven te promoveren naar de op te richten tweede divisie. Van beide Betuwse ploegen is bekend dat zij graag de stap naar boven willen maken. De eerste en derde plaats in de nieuw gevormde ranglijst vergroot die perspectieven aanzienlijk.