• FC Lienden

Emilio Samsey verdedigende aanwinst FC Lienden

LIENDEN Emilio Samsey komt komend seizoen uit voor FC Lienden in de tweede divisie. De verdediger komt over van derdedivisionist Magreb'90. Eerder werd al bekend dat aanvaller Jawad Bellahsan Magreb'90 verruilt voor FC Lienden.

De 23-jarige Rotterdammer van geboorte is aan zijn tweede seizoen bezig bij het Utrechtse Magreb'90. In de jeugd speelde Samsey bij Spartaan '20, Sparta Rotterdam en Feyenoord. Bij FC Oss maakte de speler zijn debuut in de Jupiler League om later ook met Sparta Rotterdam actief te zijn in de Jupiler League. Vervolgens werd de overstap naar Magreb'90 gemaakt. Als jeugdspeler kwam Samsey uit in het Nederlands amateurelftal onder 16 jaar.

Bij FC Lienden wil Emilio Samsey, die ook op het middenveld uit de voeten kan, de kans pakken om zich te bewijzen op tweede divisie niveau.

Emilio Samsey is de 9e nieuweling in de selectie van trainer Hans Kraay jr. van komend seizoen. Eerder werden Jesse van Baal (FC Utrecht O.19), Jawad Bellawsan (Magreb'90), Tijmen Bos (Candia'66), Nathan Bijl (usv Hercules), Nick Hak (FC Dordrecht), Loed Keizer (usv Hercules), Jop van Steen (Achilles'29) en Nick Stienstra (RKHVV) vastgelegd.