• Beesd 10-02-2019 Voetbal Beesd - Buren iov Nieuwsblad Geldermalsen Fotografie Raphael Drent

    Raphael Drent

Einde zegetocht Buren

BUREN Aan de reeks van drie achtereenvolgende zeges van Buren is een abrupt einde gekomen. Op bezoek in Beesd moesten de mannen van scheidend trainer Jack Cornelissen genoegen nemen met een 3-1 nederlaag.

Voor laagvlieger Beesd was dit de derde overwinning op rij, waardoor wat meer afstand genomen wordt van de onderste twee plaatsen. De wedstrijd werd gespeeld onder dramatische omstandigheden met harde storm en regen. Beesd kon hier het beste mee omgaan en wist al snel via Nick van Gameren op voorsprong te komen. Vlak voor de rust breidde Beesd de score uit naar 2-0. Sander Baauw was de doelpuntenmaker. Vijf minuten na de rust herhaalde hij dat kunststukje nog een keer en bracht de marge op drie. Buren kwam niet verder dan één tegengoal door wie anders dan aanvoerder Frank Stap.

Buren kreeg nog wel kansen om dichterbij te komen, maar zowel Jeffrey Heijster als Frank Stap hadden het vizier niet goed afgesteld, waardoor de punten in Beesd bleven. De ploeg uit Beesd is begonnen aan een afscheidstournee in de zondag vierde klasse. De leden van de club hebben onlangs besloten om voortaan in het zaterdagvoetbal uit te komen.