• Manuela van Biesbergen
  • Manuela van Biesbergen

DOS Sportief stuit op veel concurrentie bij instap

ECK EN WIEL Victoria van de Greijn leverde bij de turntalenten (categorie instap) een ware veldslag. Dat gebeurde in de finale van het district Mid-West, een voeging van de regio's Midden-Nederland en Noord-Holland. De 19de plaats geeft geen realistisch beeld van de werkelijke krachtsverhoudingen.

Het was voor de kleine turnster van DOS Sportief de eerste keer dat zij tot het korps van geselecteerde deelneemstertjes behoorde. Op zichzelf al een knap resultaat, want binnen het district huizen tal van gerenommeerde verenigingen met talentrijke turnsters. In dit geval speelde de concurrentieslag zich af tussen 28 instappers.

Op vloer beleefde zij een goede start, maar de score van 11.367 punten stemde tot nadenken. Vooral bij trainster Manuela van Biesbergen ontstond twijfel. ,,De jury gaf hier wel heel veel aftrek'', zo luidde haar conclusie. Met sprong maakte Victoria veel goed. Met de waardering van 13.100 punten was zij achtste op dit onderdeel. De brugoefening bracht zelfs 13.300 punten binnen. Op de evenwichtsbalk kwam het beste resultaat tot stand met 14.300 punten, goed voor een vijfde plaats in het omvangrijke veld. Niet genoeg allemaal voor een hoge klassering op de eindlijst, want het totaal van 52.067 punten leidde tot positie negentien. Wel met gering verschil ten opzichte van de rest.