• Hilde van Noort/Merel de Boer
  • Hilde van Noort/Merel de Boer
  • Hilde van Noort/Merel de Boer
  • Hilde van Noort/Merel de Boer
  • Hilde van Noort/Merel de Boer

DOS Sportief: Regen aan prijzen op springfestijn

ECK EN WIEL De selectieturnsters van DOS Sportief zijn in Wijk bij Duurstede even in een andere wereld. In plaats van de gebruikelijke vier vaste toestellen concentreert de aandacht zich volledig op springonderdelen. Dat gebeurt allemaal op een jaarlijks evenement van Levitas met als gevolg dat de Eck en Wielse afvaardiging zich kan onderdompelen in een regen van prijzen. De optelsom stopt bij tien met driemaal goud, viermaal zilver en driemaal brons.

Het gaat in deze wedstrijd uitsluitend om de disciplines sprong, vloer, airtumbling en minitrampoline verdeeld over liefst tien niveaus en genummerd van tien (laagste niveau) tot één (hoogste niveau). De afvaardiging van DOS Sportief staat daarbij onder leiding van Merel de Boer met assistentie van Hilde van Noort. Zij vertelt: ,,Het leuke van de wedstrijd is dat jongens en meisjes door elkaar en tegen elkaar strijden. Ook wordt onderscheid gemaakt tussen jong en oud. Het is een ontspannen manier om het wedstrijdseizoen af te sluiten. Wij willen graag volgend jaar weer meedoen.''

In de niveaus zes en zeven heersen er wat zenuwen. Britte van Buuren en Britt Verhoeks springen daar het beste mee om en veroveren zilver en brons. In het vervolg (vierde en vijfde niveaus) laten Nienke de Heus en Nynke van Wijk mooie oefeningen zien. Resultaat goud en brons. De val bij sprong van Nynke houdt haar van een hogere klassering af.

In het vierde niveau is DOS Sportief met opkomend talent vertegenwoordigd. Daantje Vossenaar is goed op dreef en turnt elegant naar het zilver Noëlle Stap - gedreven als altijd - presenteert strakke uitvoeringen en goede vaste landingen. Zij wordt derde. Demy van Brenk een bijna perfecte hele schroef zien op de minitrampoline, maar gaat de mist in op de vloer. Marit de Boef produceert teveel schoonheidsfoutjes voor een plaats op het erepodium. Ook Judith is hier nog niet sterk genoeg in haar optreden.

In het derde niveau geldt alleen keuzestof. Van DOS komen Anna de Vries, Hilde van Noort, Kirsten Eerbeek, Esther Beets, Lynn Verbeek en Kimberley Schagen in actie. Anna maakt een aantal foutjes op vloer, maar turnt verder een gave wedstrijd. Het levert haar zilver op. Hilde van Noort wint vervolgend het goud met twee volle punten voorsprong. ,,Volgende keer is dus voor haar het tweede niveau beter'', zo oordeelde Merel de Boer terecht. Lynn Verbeek kent een stabiel optreden en wordt eerste met Esther Beets in haar kielzog als tweede. Opmerkelijk van de laatste: zij laat een torenhoge arabier-streksalto achterwaarts gevolgd door hurksalto achterwaarts zien op de airtumbling. Kirsten staat in deze categorie als vierde net naast het podium.

Bij foto's:

In de niveaus zes en zeven was DOS Sportief goed vertegenwoordigd. Het zijn van links naar rechts op de bovenste rij Britt Verhoeks, Daantje Vossenaar, Nienke de Heus, Noëlle Stap, Amy Langerak. Onder: Victoria van de Greijn, Marit de Boef, Esmee Vermeulen, Britte van Buuren, Judith Loef, Nynke van Wijk, Demy van Brenk

De medaillewinnaressen in het zesde niveau, namelijk de glunderende Britt Verhoeks (derde) en Britte van Buuren (tweede)

Een flinke oogst van prijzen kwam bij DOS Sportief terecht in het vierde en vijfde niveau. Het zijn van links naar rechts Daantje Vossenaar (tweede), Nienke de Heus (eerste), Noëlle Stap (derde), Nynke van Wijk (derde)

Een charmant gezelschap van turnsters in de hogere niveaus met van links naar rechts Lynn Verbeek, Esther Beets, Kirsten Eerbeek, Kimberley Schagen, Hilde van Noort, Anna de Vries

Schitterend succes voor de gymnasten in het derde niveau. Dat zijn Lynn Verbeek (eerste), Esther Beets (tweede), Hilde van Noort (eerste), Anna de Vries (tweede)