• Foto: Ab Donker

Buren achterhaalt Beesd

BUREN Met Buren (3 punten) en Beesd (6 punten) speelden de twee laatste ploegen van de vierde klasse F Zuid 1 tegen elkaar. Buren, dat pas een keer gewonnen had, won met 2-1 en bracht zijn totaal aantal zeges daarmee op twee. Bovendien achterhaalde Buren Beesd op de ranglijst.

Buren streed met veel inzet en dat leverde halverwege de eerste helft de verdiende beloning op. Sjoerd Gubbels vond met een verre trap het hoofd van Jeffrey Heijster en die legde de bal af op Rick van Akooij. Het schot verdween precies in de kruising: 1-0.

In de tweede helft zakte Buren was in. De ploeg van trainer Mustapha Aoulad Hadj wilde de voorsprong zo lang mogelijk verdedigen. Beesd kwam nu beter voor de dag en kreeg ook kansen. Maar Buren liep na een uur spelen toch uit naar 2-0 toen Jos Kolker een dieptepass van Frank Stap op waarde schatte en zo maar kon doorlopen: 2-0.

Beesd gooide nu alles op de aanval en Buren kreeg ruimte om de score verder uit te bouwen. Kolker en Gubbels kwamen alleen voor de doelman, maar zij kregen de bal niet in het net.

Beesd bleef het proberen. Een doelpunt van Hans Kroeze werd afgevlagd. Vijf minuten voor tijd deed Beesd eindelijk wat terug. Jeugdspeler Lucas de Bruin liep de bal bij de tweede paal over de lijn: 2-1. Daarbij bleef het echter.