Broer en zus Van Meeteren aan elkaar gewaagd

ERICHEM Zo druk als dat het vorig weekend was met meerdere, grote wedstrijden, zo rustig was het deze zaterdag en zondag. Een aantal dressuurruiters startte op de wedstrijd bij manege Satana.

Een van de instructrices van die manege, Tamara van der Velden deed mee in het M2. In de eerste proef was haar Eristoff niet helemaal bij de les en wat onrustig in de aanleuning. In de tweede proef deed de dochter van Grand Prix-hengst Rubiquil beter haar best en dat resulteerde in een eerste prijs (194). Nog een amazone die uitkomt voor rijvereniging Satana is Annouk Vermeulen. Zij woont in dezelfde straat als waar de manege staat en kwam er dan ook lopend naartoe met haar Dante. De eerste proef in de klasse M1 leverde een eerste prijs op (195). De nakomeling van Tolando viel vooral op door haar fraaie oprichting en tactmatige bewegingen. De andere proef in de M1 werd gewonnen door Laurie Jansen met Fiducia LL (199.5). Tijdens de eerste proef was deze nakomeling van Jazz een beetje kijkerig, maar daar was in de tweede proef niet veel meer van te merken. Een mooi debuut van de vosmerrie in deze klasse met een dubbel winstpunt als resultaat. Aansluiten als tweede in deze rubriek mocht Tonke van de Pol met Bellevue (185). Een goede training voor dit Twee **-eventingpaard, want tijdens een samengestelde wedstrijd moet er ook een goede dressuurproef worden neergezet. In de gecombineerde klasse Z1 en Z2 deed de Erichemse Anke Traag met met Bowmore met als resultaat een tweede prijs na een fijn gereden Z2-proef waarvan inmiddels alle oefeningen goed bevestigd zijn.

Bij PSV de Lekzoomruiters vond op zondag een goed georganiseerde Bixie-wedstrijd plaats. Broer en zus Van Meeteren uit Ommeren deden er allebei mee met hun pony Carino. Het optreden van Jan Willem leverde in de dressuur een derde prijs dressuur op met 96 punten. Hij werd wel verslagen door zusje Annefleur. Zij pakte in het zadel van dezelfde pony een eerste prijs dressuur en een tweede prijs, met allebei de keren102 punten. Annefleur deed ook nog mee aan het Bixie-springen. Dit ging haar ook makkelijk af want in het parcours op stijl mocht ze opstellen als tweede en in het parcours op tijd bleek ze met haar supermeewerkende pony het snelst en dat leverde een eerste prijs op.

Vanwege de overvloedige regenval en de daarmee verbandhoudende mindere begaanbaarheid van de wedstrijdlocatie in Haaften wordt voor de vierde en laatste selectiewedstrijd van dit seizoen, aanstaande zaterdag en zondag, uitgeweken naar andere locaties. De springwedstrijd vindt alleen op zaterdag plaats en wel bij HC de Lingebrug in Zoelen. De Bixieruiters kunnen op zaterdag en zondag terecht bij het clubterrein van rijvereniging Ons Genoegen in Beesd. De dressuurruiters mogen op beide dagen starten bij manege De Paardesprong in Neerijnen.

Hippische agenda:

29 juni: avonddressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 1 juli: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 2 juli: springwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 2 en 3 juli: selectiewedstrijd dressuur bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 2 en 3 juli: Bixiewedstrijd bij RV Ons Genoegen in Beesd; 6 juli: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 8 juli: bekendmaking en huldiging Kringkampioen bij PSV De Lekzoomruiters, zie FB Kring Rivierengebied; 9 en 10 juli: : dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath.