Bo Burgers op weg naar het Z

ZOELEN Na een periode van veel en diverse wedstrijden was het dit weekend op paardensportgebied iets rustiger. Bij hippisch centrum De Lingebrug vond een dressuurwedstrijd plaats.

Bo Burgers van De Margrietruiters blijft momenteel winnen met Arana. In Zoelen startte zij de zwarte blikvanger van Gribaldi in de M2 en werd een keer tweede (187). In de klasse M1 leek de combinatie even stil te staan, maar nu zijn ze voortvarend onderweg naar de klasse Z. In de M1 was er nog eenzelfde klassering voor Hanno van Kalkeren met Gucci van het Gildeland (191.5). De vosmerrie liet goede oefeningen en veel werklust zien. Corrie van Meeteren uit Ommeren lijkt het wedstrijd rijden na bijna een jaar ertussenuit te zijn geweest weer serieus te hebben opgepakt en rijdt meteen weer bovenaan mee. Met Bujelinda M uit de bekende fokstam van de gebroeders Van Mook uit Alem behaalde ze een eerste prijs in de klasse L2 (193). Leuk detail; ook haar dochter deed mee aan de wedstrijd in Zoelen. Zij startte met haar pony, Hanninkhoeve's Carino in de klasse B en behaalde hierin twee keer de eerste prijs (193/190.5). In de L1 was er op dezelfde locatie nog een eerste prijs voor Patrick van Manen in het zadel van zijn nieuwe troef I.Oetina (193). De nakomeling van Desperado liet zich heel fijn rijden en beschikt over veel uitstraling.

Op zondag konden de dressuurruiters terecht bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath. Verschillende ponyamazones presteerden sterk. Zo behaalde Jill Kempes met haar nieuwe pony, Pippins Playboy twee keer een eerste prijs met scores hoger van 66%. De bruine hengst beschikt over uitzonderlijke sterke bewegingen en een bijzonder mooi silhouet. Jill was voorheen een bekende verschijning in de wedstrijdring met routinier Keulsehoeve's Zorro. Deze vosruin is inmiddels weer verkocht als leerpony naar een jongere amazone. Jill heeft Pippins Pride amper twee maanden, maar het klikte meteen tussen haar en de getalenteerde pony. Met begeleiding van de bekende Marrigje van Baalen wil Jill toewerken naar een plaats in het A-Kader voor ponyruiters dressuur. In de L2 gingen beide oranje linten naar Tielse, Fleur Wezenberg op de Connemara, Faramir 191.5/188). De combinatie heeft nu de benodigde winstpunten behaald om over te mogen stappen naar de klasse M1. Rosemarijn Degen van De Margrietruiters heeft met de door haarzelf beleerde Caatje al diverse keren meegedaan aan wedstrijden op het terrein van haar club, maar was met haar apart gekleurde pony nog niet eerder elders geweest. Toch deed Caatje het ook prima op vreemd terrein; ze werd twee keer eerste in de B/DE (196/193).

Hippische agenda: 18, 21 en 28 oktober: dressuurwedstrijd HC de Lingebrug in Zoelen; 18 oktober: Bixie en ponyspelletjesdag bij PSV de Roskam; 20, 22 en 29 oktober: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij.