• Jan van Lavieren

Amber van Lavieren op erepodium

BEESD Afgelopen weekend vond in Emmeloord een internationale wedstrijd Eventing plaats. Voor Amber van Lavieren was het de tweede keer dat ze internationaal startte met haar Candy Boy. Het was wel voor het eerst dat ze meedeed aan een zogenaamde ´lange wedstrijd´, in de rubriek CCI2*-L. Amber: ,,Vrijdag reden we een fijne dressuurtest, met nog wel genoeg ruimte voor verbetering, maar met toch een nette score van gemiddeld 64.75. Hiermee stonden we in het klassement op een voorlopige zesde plaats. Het was erg warm dus waren de starttijden vervroegd en er was veel ijs aanwezig voor de paarden. Voor de zaterdag stond er een hele mooie cross met een paar uitdagende combinaties. Candy pakte echt super aan en vloog zonder enige twijfel over alle hindernissen. We bleven hierin foutloos en binnen de tijd. Hierdoor stegen we twee plaatsen in het klassement. Zondag vond alleen nog maar het afsluitende springen plaats. Ook hierin liet Candy al het hout op de hindernissen liggen en bleven we binnen de tijd. Opnieuw stegen we in het klassement en uiteindelijk werden we tweede. Hiermee hebben we meteen onze kwalificatie gehaald voor de CCI3*-K." De amazone van De Waalzoomruiters heeft Candy Boy helemaal zelf opgeleid tot dit niveau. Een enorme prestatie, temeer omdat Candy Boy de ponymaat niet is ontgroeid en toch zoveel indruk tussen de paarden weet te maken.

Dichter bij huis deed zaterdag Ramona Veenis met haar nieuwe troef Asentro mee aan de wedstrijd bij RV Ons Genoegen in Beesd en werd daar een keer tweede in de klasse B met 192 punten. Bij HSA Ravenswaaij werd zondag een dressuurwedstrijd gehouden. Hier startte Marisca Waasdorp en werd er met haar als springpaard gefokte Faterma eerste in de klasse M2 met 194.5 punten. Een goede generale repetitie, want aankomend weekend doet deze combinatie mee aan de Gelderse Kampioenschappen, die deze editie in Zieuwent worden gehouden. Uit deze regio reizen meerdere pony- en paardencombinaties hier naartoe af.

Hippische agenda: 3 augustus: dressuurwedstrijd bij PSV De Margrietruiters in Ommeren; 4 augustus: Working Equitation-wedstrijd bij manege Satana in Erichem; 4 en 14 augustus: dressuurwedstrijd bij PSV De Roskam; 10 augustus: dressuurwedstrijd bij RV Ons Genoegen in Beesd; 11 augustus: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 12 augustus: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 6 t/m 15 september: de Roskamse Paardendagen in Kapel-Avezaath; 5 oktober: SGW West Betuwe van RV de Malsnaruiters bij Landgoed Linschoten in Ophemert.